Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Susanne Sunesen i aktion ved VM. Foto: FEI/Martin Dokoupil
Susanne Sunesen i aktion ved VM. Foto: FEI/Martin Dokoupil
 

Danske ryttere pænt fra start i VM-holdkonkurrencen

Opdateret d. 21-09-2018

Af Louise Kastrup Lindgaard

Danmark er på jagt efter holdmedaljer og fire kvotepladser til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020 ved VM i paradressur. Torsdag var Stinna Tange Kastrup og Susanne Jensby Sunesen i aktion.

 

Starten på holdkonkurrencen var god for Danmark. Stinna Tange Kaastrup og Horsebo Smarties levede op til deres guldridt fra den individuelle konkurrence og lagde sig i spidsen af klassen fra start til slut. Som første rytter på banen kan det være svært at få høje procenter, fordi dommerne lige skal skyde sig lidt ind på niveauet og helst ikke vil lægge for hårdt ud. Men med knap 75 procent i score, var det et virkelig skarpt udlæg i af den nyslåede verdensmester i grad II.

 

- Jeg er virkelig glad for vores ridt i dag. Der var lige på et tidspunkt, at jeg var ved at komme ud af balance, og da Smarties så flyttede sig under mig for at hjælpe mig, misforstod vi hinanden og var ved at ride forkert. Men det var også den eneste lille ting i programmet. Ellers gik det fantastisk, siger Stinna Tange Kastrup.

 

Susanne Jensby Sunesen og Que Faire havde til gengæld ikke i samme grad procenterne på deres side i grad IV i dag. Med en dommeruenighed på næsten 10 procent fra den højeste til den laveste score, så er det meget svært at få en god samlet score. Så selvom ridtet så rigtig dejligt og afspændt ud, og Susanne selv var fuldt tilfreds, rakte det kun til en 4. plads med 70.525 procent.

 

- Jeg synes ellers, at jeg havde en fin tur. Que Faire var på trods af den tyngende varme fint med mig hele vejen rundt i programmet. Måske kunne man ønske lidt mere energi i traven, men den gjorde virkelig alt, den kunne, fortæller Susanne Jensby Sunesen.

 

Man kan godt se, at nationerne har satset stort her op til VM, og der er virkelig købt gode heste ind, så niveauet er højt. Det betyder også, at der måske er nye nationer, der kan gøre sig gældende i holdstriden. Normalt er det Storbritannien og Holland, som Danmark især sammenligner sig med og konkurrerer imod, men også tyskerne og USA på hjemmebane er stærke i år og vil blive svære at slå i holdkonkurrencen. Derfor hviler der lidt af et pres på Caroline Cecilie Nielsen og Line Munk Madsen, der skal ride deres team-tests fredag. Caroline så skarp ud i træning onsdag, så hun og hesten Davidoff kan godt levere et rigtig godt resultat i grad III, når de rider på banen kl. 16.55 dansk tid. Line Munk Madsen rider på banen som nummer tre i grad I kl. 19.48, og som ny i så stor en sammenhæng, bliver det spændende at se, hvad dommerne bedømmer hende til.

 

Resultatet af holdkonkurrencen ligger klar lidt før kl. 22 dansk tid, og hvis Danmark skal sikre sig de eftertragtede fire kvotepladser til PL i Tokyo, forudsætter det en samlet placering blandt de tre bedste nationer.

 

Se dagens resultater her: https://tryon2018.com/officialresults


Seneste Nyheder

Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
Unge bordtennisbobler indtog BTK Viby
Lisa Kjær Gjessing jagter 5. VM-titel
Special Olympics-atleter har kurs mod Abu Dhabi
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster