Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Der venter de over 4.000 deltagere en fantastisk oplevelse, når Christiansborg Rundt afvikles i morgen, lørdag. Copyright Michael Vienø.
Der venter de over 4.000 deltagere en fantastisk oplevelse, når Christiansborg Rundt afvikles i morgen, lørdag. Copyright Michael Vienø.
 

Formanden svømmer Christiansborg Rundt

Opdateret d. 24-08-2018

Parasport Danmarks formand, John Petersson, kan endnu. Den tidligere elitesvømmer, der bl.a. har vundet 15 paralympiske medaljer og gik under navnet ’Piskeriset’, hopper lørdag i havnebassinet i Københavns Havn og svømmer TrygFonden Christiansborg Rundt sammen med flere end 4.000 andre.

 

Parasport Danmarks formand gjorde sig i firserne og halvfemserne mest på væsentligt kortere distancer i svømmehallen, så de 2.000 meter i åbent vand bliver en ny udfordring for ham:
– Jeg glæder mig helt vildt! Det er jo noget andet, end jeg er vant til, men jeg har faktisk altid godt kunnet lide at svømme langt. Og jeg har trænet udendørs med våddragt i Buresø for at vænne mig til at svømme udendørs, fortæller John Petersson, der stadig træner tre gange ugentligt.

John Petersson deltager sammen med sin træningsmakker og sin datter Katja, der er elitesvømmer i svømmefællesskabet A6. Og selv om de mest er med for hyggens skyld, så fornægter konkurrencegenet sig ikke hos den mangedobbelte paralympiske medaljetager:
– Jeg har faktisk trænet seriøst og holdt igen med rødvinen her i sommer, griner han og fortæller, at målsætningen er en tid omkring de 34 minutter for de 2.000 meter.

 

John Petersson overværede eventen sidste år fra landjorden og glæder sig til i år for første gang selv at tage del i den folkefest, som Christiansborg Rundt også er:
– Bare det at kunne ligge og svømme i kanalen bliver en fantastisk oplevelse. Det er en meget flot event, og det er imponerende, at det har udviklet sig så meget, som det har. Jeg glæder mig virkelig til at være med.

 

Stolt overborgmester
Københavns overborgmester Frank Jensen vil forestå åbningstalen på lørdag og sende de første svømmere af sted kl. 10 fra Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant. Han glæder sig over, at hovedstaden igen i år huser den unikke event.
– Vi har et fantastisk havneområde, hvor vandet er så rent, at man kan bade midt i byen. Det giver svømmerne en helt særlig oplevelse, og jeg glæder mig til at byde tusindvis af glade vandhunde velkommen til en svømmetur i vores dejlige hovedstad.

 

Det er kun denne ene dag om året, at man har mulighed for at svømme i kanalerne rundt om Christiansborg. Dansk Svømmeunion står bag eventen, og deltagerantallet er vokset støt siden starten i 2006, hvor 260 svømmere deltog, til i år, hvor der igen sættes deltagerrekord med 4.200 tilmeldte.

FAKTA

HVORNÅR: Lørdag den 25. august 2018, klokken 08.00-18.00
HVOR: Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1219 København
RUTEN: Ruten rundt om Christiansborg er 2.000 m lang. Start og mål er ved Den Sorte Diamant. Man kan enten svømme de 2.000 m alene eller som hold tilmelde sig Krüger Stafetten, som er 4x500 m.
ARRANGØR: Dansk Svømmeunion
LÆS MERE: http://copenhagenswim.com/


Seneste Nyheder

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
DIF søger en kommunikationskonsulent med fokus på de Paralympiske Lege
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
Organisationer går sammen om at udvikle Videnscenter om handicap
Nyt dansehold for børn og unge i kørestol
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster