Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Kim Klüver Christiansen før starten på linjeløbet ved VM i paracykling 2018. Foto: Jesper Hvalsøe.
Kim Klüver Christiansen før starten på linjeløbet ved VM i paracykling 2018. Foto: Jesper Hvalsøe.
 

Blandet dansk VM i paracykling

Opdateret d. 06-08-2018

Det blev ikke helt det VM, som de danske paracykelryttere havde håbet på. I Maniago, Italien, var det største lyspunkt Grindsted-rytteren Michael Jørgensens sjetteplads på enkeltstarten, mens Kim Klüver Christiansen (Løsning) og Lykke Kofoed (Aarhus) måtte nøjes med sekundære placeringer. De danske ryttere fik dog samlet vigtige kvalifikationspoint frem mod de Paralympiske Lege i Tokyo.

De tre danske ryttere lagde ud med enkeltstarten, der blev kørt på en 13,9 km lang rundstrækning omkring Maniago. Ruten lå fint til danskerne, men blev uventet udfordrende for håndcykelrytterne, der kørte torsdag. Massive tordenbyger lige inden starten gav både Michael Jørgensen og Kim Klüver Christiansen udfordringer under løbet, der blev kørt nærmest i blinde og uden særlig meget vejkontakt. Vandet gav også tekniske vanskeligheder for begge danskere: Michael Jørgensen kunne ikke skifte gear på en stor del af ruten, mens Kim Klüver Christiansen ikke kunne aflæse sin cykelcomputer og kørte i mål på en lidt skuffende 15. plads.

 

Michael Jørgensen formåede dog at klare sig igennem til en flot sjetteplads – et resultat han omstændighederne taget i betragtning var godt tilfreds med.

 

Lykke Kofoed, der kører i WC4-klassen (alm. tohjulede cykler), fik en godkendt VM-debut, da det blev til en tiendeplads for hende på enkeltstarten fredag. Selv om det var sidst i WC4-klassen, var landstræner Jesper Hvalsøe tilfreds.
– Hun kørte et godt løb, og det er det bedste, hun har præsteret indtil nu. Det giver samtidig vigtige point til PL-kvalifikationen, siger han.

 

Skuffende linjeløb
I lørdagens linjeløb for håndcyklerne blev Michael Jørgensen igen bedste dansker med en niendeplads, mens Kim Klüver Christiansen blev nummer 17. Et skuffende resultat for dem begge.
– Det blev lidt en øv-dag for begge gutter. Kim blev påkørt i selve starten og kom så meget på bagkant, at han aldrig kom tilbage i kampen. Michael kunne heller ikke rigtig få gang i sin nye cykel i dag. Der blev ikke sagt mange pæne ord efter løbet, siger landstræner Jesper Hvalsøe.

 

Søndag sluttede Lykke Kofoed VM af med kvindernes linjeløb i klasse WC4. Her blev det igen til en tiendeplads. Lykke Kofoed kører sin første sæson i international paracykling, og det er derfor ikke placeringen, der er vigtig på nuværende tidspunkt, forklarer landstræner Jesper Hvalsøe:

– For Lykke gælder det om at samle erfaring, og hun kører bedre og bedre hver gang. Så hun kan godt være tilfreds.  


Samlet set er det en rimelig tilfreds landstræner, der gør status efter VM – også selv om målsætningerne ikke blev indfriet.
– Vi kan være rimelig godt tilfredse med Michaels to løb. Han gik efter mere i linjeløbet, men det udvikler sig på en måde, hvor han ikke kan gøre så meget mere, end han gør. Det var ikke det bedste VM for Kim, men vi får alligevel hentet vigtige PL-kvalifikationspoint.

De danske ryttere – dog på nær Kim Klüver Christiansen – når kun lige hjem at vende efter VM, inden de flyver til Canada på mandag og kører World Cup.  
 

 

Den danske trup

Michael Jørgensen
Alder: 39 år
Bopæl: Grindsted
Klub: Dansk Håndcykelklub
Handicap: Rygmarvsskadet (niveau L1)
Klasse: MH4 (håndcykling)
Nr. 10 på UCI's verdensrangliste

 

Kim Klüver Christiansen
Alder: 38 år
Bopæl: Løsning
Klub: Dansk Håndcykelklub
Handicap: Rygmarvsskadet (delvist lammet fra hoften og ned)
Klasse: MH4 (håndcykling)
Nr. 16 på UCI's verdensrangliste

 

Lykke Kofoed
Alder: 45 år
Bopæl: Aarhus
Klub:
Handicap: Cerebral Parese i benene (spasticitet)
Klasse: WC4 (almindelig cykel)
Nr. 2 på UCI's verdensrangliste


Seneste Nyheder

Nyt sansemotorikhold i Vejle
To danske RaceRunning-atleter på vej til Dubai
Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Tag på dommerkursus og vær med til at udbrede boccia i Danmark
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster