Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Tirsdag den 19. juni fik Vejen Idrætscenter overrakt donationen på 2,3 mio. kr. fra TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.
Tirsdag den 19. juni fik Vejen Idrætscenter overrakt donationen på 2,3 mio. kr. fra TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.
 

Vejen Idrætscenter skal være et genoptræningsmekka

Opdateret d. 20-06-2018

Af TrygFonden

Vejen Idrætscenter har modtaget en donation fra TrygFonden på 2,3 mio. kr. til et pilotprojekt, der vil nytænke idrætsfaciliteters rolle i lokalsamfundet. Idrætscenteret skal danne ramme om en ny type genoptræningsforløb for borgerne i Vejen og omegn.

 

I Vejen afprøver man nye veje på idræts- og sundhedsområdet. Med et helt nyt sundhedstilbud vil Vejen Idrætscenter i samarbejde med Vejen Kommunes Sundhedscenter tilbyde genoptræning til borgere på selve idrætscenteret.
 
En donation fra TrygFonden på 2,3 mio. kr. giver Vejen Idrætscenter mulighed for at gennemføre pilotprojektet ”Din sundhed”. Tanken er, at projektet skal bane vej for at gøre idrætsfaciliteter i Danmark til mere aktive medspillere på sundhedsområdet, når det gælder både rehabiliteringsforløb og generel forebyggelse af livsstilssygdomme via fysisk aktivitet.
 
Individuelle forløb og sammenhæng mellem aktører
Borgere, der tilbydes et forløb under ”Din sundhed”, vil få et individuelt forløb med adgang til træning i Vejen Idrætscenter. Der udvikles faste koncepter målrettet fx borgere med KOL eller problemer med ryggen, og et korps af frivillige aktiveres for at udbrede projektet.    
 
Jakob Sander, der er direktør for Vejen Idrætscenter, ser muligheder for, at idrætscenteret med donationen får mulighed for at skabe nye bånd til lokalsamfundet – både sundhedsmæssigt og socialt.

- Vi er meget glade for donationen fra TrygFonden og for, at de har kunnet se potentialet i projektet. Vores ansatte og frivillige har stor ekspertise fra arbejdet med idrætsudøvere. Det er oplagt, at de kan hjælpe borgere, som skal genoptrænes i forbindelse med et sygdomsforløb. Samtidig tror vi på, at indsatsen vil kunne bidrage til at skabe nye fællesskaber, hvilket også kan have stor betydning i et rehabiliteringsforløb og i en proces, hvor man forsøger at skabe nye sunde vaner. Som idrætscenter vil vi gerne spille en mere aktiv rolle for sundhedstilstanden i vores lokalområde, og nu har vi chancen, så vi glæder os til at komme i gang, siger Jakob Sander. 
 
Et sundere liv og større trivsel
Fra TrygFondens side er der glæde over at kunne støtte projekt ”Din sundhed”, der rummer nye spændende muligheder for samarbejde mellem de kommunale sundhedshuse, offentlige idrætsanlæg og det frivillige foreningsliv. Peter Gæmelke fra TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark ser frem til at følge projektet.
 
- I TrygFonden arbejder vi for at styrke danskernes sundhed og trivsel. Dette projekt bringer gode kræfter i lokalsamfundet sammen på en ny måde med det formål at fremme rehabiliteringen og hjælpe borgerne til endnu bedre sundhed og trivsel. Forhåbentlig vil borgerne, som via deres genoptræningsforløb stifter bekendtskab med det lokale foreningsliv og de gode fællesskaber, der eksisterer omkring idrætsfaciliteterne, få lyst til at fortsætte indsatsen på egen hånd efterfølgende, siger Peter Gæmelke.
 
Pilotprojektet skal løbe til og med 2019, hvorefter det skal evalueres, videreudvikles og udbredes til idrætsanlæg rundt om i hele Danmark. TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark står bag donationen, der er givet som led i TrygFondens samlede arbejde for at øge danskernes sundhed og trivsel og give alle en plads i fællesskabet.
 
Om TrygFonden
TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.Seneste Nyheder

Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
Unge bordtennisbobler indtog BTK Viby
Lisa Kjær Gjessing jagter 5. VM-titel
Special Olympics-atleter har kurs mod Abu Dhabi
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster