Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

 

Turneringssejr til Peter Rosenmeier i Slovenien

Opdateret d. 12-05-2018

Peter Rosenmeier og Sophie Walløe imponerede ved Slovenia Open i parabordtennis, hvor Rosenmeier og Rasmus Damkjær Hansen samtidig viste tænder i holdturneringen.

 

Årets hidtil største turnering blev i den forgange uge afholdt i Lasko, Slovenien. Turneringen havde et rekordstort antal deltagere, og det meste af verdenseliten var på plads. Danmark stillede til start med Peter Rosenmeier, Sophie Walløe, Thea Amalie Nielsen, Rasmus Damkjær Hansen og Martin Lund Nielsen.

 

For Peter Rosenmeier blev turneringen en kærkommen revanche ovenpå sidste års skuffende EM, der blev spillet samme sted. I en meget velspillet finale blev det til en 3-2 sejr over verdensranglistens nr. 2 Rungroj Thainiyom, Thailand, og frem til da var det, noget atypisk, blevet til meget suveræne 3-0 sejre hele vejen igennem turneringen.

 

- Efter en meget lang periode, som jeg bedst kan beskrive som ”PL-sejr-mentalt-ingenmandsland”, var det igen en Rosenmeier, som virkelig gerne ville vinde. Professionalismen og attituden var tilbage, og med det fulgte det gode spil. Desuden havde Peter et fysisk overskud, som jeg ikke har set før, og det er tydeligt, at samarbejdet med Jojo og Copenhagen Pilates Studio har øget og forbedret Peters krop og bevægelighed, siger landstræner Christoffer Petersen.

 

 

 

Lovende sølv til Walløe

Sophie Walløe spillede sig problemfrit frem til semifinalen, hvor Tyrkiets bedste spiller ventede. Tre rigtig gode sæt og et knapt så godt gav et 3-1 resultat som var dejligt, men samtidig gav en indikation af at der er flere og flere, som træner hårdere og mere målrettet. I finalen skulle Sophie op imod Bruna Alexandra fra Brasilien, nr. 2 på verdensranglisten og en spiller, som Sophie Walløe aldrig tidligere har været tæt på at slå. Finalen blev dog en tæt affære, som desværre endte med dansk 1-3 nederlag.

 

- En kombination af Sophies forbedrede servereturneringer, bedre distance til bordet samt hendes skifte til et nyere materiale gjorde, at hun spillede hendes til dato bedste kamp mod Bruna. De tre første sæt kunne alle været gået til Sophie, og kampen gav et stort positivt skulderklap til Sophie og til hele truppen om, at medaljer absolut er en mulighed, når der til efteråret er VM, siger Christoffer Petersen.

 

Martin Lund Nielsen, Thea Amalie Nielsen og Rasmus Damkjær Hansen gjorde alle et godt indtryk på landstræneren uden dog at kunne true de bedste internationale spillere.

 

- De leverede hver især periodevist godt spil. Fælles for dem alle er, at der bliver lavet for mange uprovokeret fejl. Åbningsfejl, returneringsfejl og fejl på første forsvar er for mange til for alvor at true verdenstoppen. For alle tre gælder det, at topniveauet er tilstrækkeligt, men bundniveauet på nuværende tidspunkt er for lavt til at kunne vinde tre sæt mod de bedste i deres respektive klasser. Den stabilitet skal alle hjem og arbejde med i træningslokalet, siger han.

 

Spændende double

Da Peter Rosenmeiers mangeårige makker, Michal Spicker Jensen, annoncerede sit karrierestop sidste år, endte Rosenmeier på en umulig opgave i klasse 10-holdturneringen med Martin Lund Nielsen. Det blev der lavet om på i Slovenien, hvor Rasmus Damkjær Hansen var klar som makker i holdturneringens klasse 7.

 

Doublespillet udgør en stor del af holdturneringen ved PL, og turneringen i Slovenien gav første seriøse indtryk af makkerparrets potentiale.

 

- De gjorde det ganske udmærket, og med kombinationen af Peters baghånd og Rasmus’ forhånd er der muligheder, som bestemt skal forfølges. Kampen for at få et hold med til PL er derfor officielt sat ind, siger Christoffer Petersen.

 

Det nye makkerpar tabte til Egypten i ottendedelsfinalen.

 

Se fulde resultater her.


Seneste Nyheder

Information om ansøgning af §44-midler
DM i rekruttering
Nyt fodboldsamarbejde skal sikre flere tilbud til personer med handicap
Avedøre Dart vil tilbyde paradart
Stærkt felt kæmper om at blive Årets Para-atlet i 2018
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster