Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Aleter fra Klub Liv og Motion er klar til at modtage Special Olympics-ilden på Helsingør Station.
Aleter fra Klub Liv og Motion er klar til at modtage Special Olympics-ilden på Helsingør Station.
 

Special Olympics-ilden kom til Helsingør

Opdateret d. 03-05-2018

Special Olympics-ilden ankom onsdag den 2. maj til Helsingør fra Holstebro, der var vært for den seneste festival i 2016. Den blev modtaget med flag og klapsalver og fulgt til borgmesterkontoret, hvor den skal brænde frem til åbningsceremonien på den syvende Special Olympics Idrætsfestival den 25. maj.

 

Der var trængsel på perronen, da Kystbanetoget trillede ind på spor 3 på Helsingør Station onsdag eftermiddag. Forventningsfulde atleter fra den lokale Klub Liv og Motion, pressen og andre nysgerrige Helsingør-borgere stod klar med flag og råbte et trefoldigt leve, da flammen kom til syne – transporteret i en lanterne.

– Velkommen til Helsingør! Vi er så glade for at se, at ilden har klaret turen, lød det fra Louise Manstrup, forstander for Center for Særlig Social Indsats i Helsingør Kommune, inden turen gik op mod rådhuset.

 

Nedtællingen er i gang
De mange fremmødte fulgte flammen fra stationen og hen til byens gamle rådhus, hvor borgmester Benedikte Kiær tog imod i den smukke byrådssal.

– Det her er en dag, vi virkelig har ventet på. Nu kom dagen endelig, hvor vi har taget imod Special Olympics-ilden, og vi for alvor kan se frem til det, det hele handler om – idrætsfestivalen, som starter om tre uger, sagde hun og understregede, at byen er meget stolte over at skulle være vært for så stor en idrætsbegivenhed.

 

Ilden blev herefter overført til et kalenderlys, der står på borgmesterkontoret og tæller ned til åbningsceremonien på Kulturpladsen den 25. maj, hvor festivalen bliver skudt i gang med indmarch, musik og taler.

Tænkt over detaljerne
Pernille Hansen fra Klub Liv og Motion, der selv stiller op i badminton på festivalen, var med til at bringe ilden det sidste stykke. Hun har også deltaget i planlægningen af festivalen og kunne afsløre, at intet er overladt til tilfældighederne.
– Vi har lagt vægt på, at det her skal være for alle aldersgrupper – både unge og gamle. Der skal også være musik for alle til festen, og maden skal kunne spises af alle – vi har for eksempel tænkt i, at der er tyggevenligt mad for dem, der har brug for det, fortæller hun.

Selv glæder hun, til det går løs.
– Jeg glæder mig til festen og til at komme ud at dyrke en masse sport og møde andre mennesker, man ikke kender.

Og den sportslige ambition er klar:
– Jeg håber på at gøre det bedre end i Holstebro, hvor jeg fik en sølvmedalje i mix. Jeg håber, vi kan komme op og få en guldmedalje denne gang.

 

 
Seneste Nyheder

Information om ansøgning af §44-midler
DM i rekruttering
Nyt fodboldsamarbejde skal sikre flere tilbud til personer med handicap
Avedøre Dart vil tilbyde paradart
Stærkt felt kæmper om at blive Årets Para-atlet i 2018
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster