Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Talenttræner Helle Kjær sammen med Boble- og Talentholdstræner Thomas Stentoft Rise Sønderskov
Talenttræner Helle Kjær sammen med Boble- og Talentholdstræner Thomas Stentoft Rise Sønderskov
 

Der venter dansk parasvømning en spændende fremtid

Opdateret d. 04-03-2018

Af Klaus Bach Christensen

Positive tendenser strømmer gennem dansk parasvømning. Talentholdstræneren peger på de seneste tre års kontinuitet som hovedårsag til det.

 

Danmark har 22 danske svømmere tilmeldt World Para Swimming World Series, der i denne weekend afholdes i Bellahøj Svømmestadion i København. Fem af de danske svømmere er tilknyttet det danske Talenthold, som er sidste step på vejen mod at blive landsholdssvømmer. Indtil nu har Talentholdssvømmerne præsteret på et yderst højt niveau.

 

- Talentholdet har udviklet sig meget de seneste tre år. Der er blandt andet kommet flere svømmere på holdet, hvilket betyder, at niveauet er steget markant, og det sociale sammenhold er blevet bedre. De faktorer har betydet, at træningens kvalitetsniveau aldrig har været større, og det er det niveau, som svømmerne har taget med indtil konkurrencerne, siger talentholdstræner Helle Kjær.

 

Tidligere har Talentholdet oplevet skiftende trænere, hvilket har skabt en masse uro for svømmerne på holdet. Flere svømmere har haft svært ved at holde motivationen oppe, og det har i nogle tilfælde medført, at nogle ellers dygtige svømmere er stoppet altid for tidligt. De seneste tre år har 23-årige Helle Kjær stået i spidsen for Talentholdet, hvilket har skabt ro og struktur for svømmerne.

 

- Der er kommet styr på Talentholdet, og det skal i høj grad tilskrives det arbejde, som der laves for os rundt om bassinkanten. Det betyder, at vi i år blandt andet har fem træningssamlinger om året til stor glæde for mig som træner og ikke mindst svømmerne, siger Helle Kjær og uddyber, hvad hun har forsøgt at gøre med henblik på at skabe bedre rammer for svømmerne.

 

- Personligt har jeg gjort meget mere i forhold til at komme ud at besøge svømmerne og følge op på dem. Efter vores samlinger skriver jeg ud til svømmerne og deres klubtrænere, så alle er klar over, hvilke tekniske færdigheder, vi har øvet, og hvad jeg gerne vil have, at de er opmærksomme på frem mod næste samling, siger Helle Kjær.

 

Ved siden af sit frivillige virke som talentholdstræner er Helle Kjær i gang med sin kandidatuddannelse i økonomi på Aalborg Universitet. Selvom studierne tager sin tid, har hun fortsat lyst og tid til at fortsætte som talentholdstræner.

 

- Det er en unik mulighed for at give nogle mennesker selvtillid og udvikle dem. Det motiverer mig at kunne fremme para-atletens selvforståelse samt at vise og lære dem, at deres handikap ikke er en begrænsning og ikke er noget, som de skal være bange for. De skal acceptere det og så bruge det positivt, siger Helle Kjær.

 

Hendes tilgang til parasvømmerne og sin trænerfunktion har ført til, at mentaliteten blandt talentsvømmerne har ændret sig ganske radikalt. Alle på holdet har nu ambitionen om at tage skridtet videre.

 

- Ambitionen for alle er at blive landsholdssvømmer. Selvom parasport også er breddeidræt, er det altså ikke kun et socialt hyggehold, vi har, og det skal ikke kun være derfor, at man er på Talentholdet. Svømmerne skal naturligvis have det godt med hinanden, men der skal også være sult efter mere, siger Helle Kjær.

 

Sidste år deltog Talentholdet også ved World Para Swimming World Series til stor glæde for alle parter omkring holdet. Den danske talentmasse skal suge alt den erfaring til sig, som de kan. 

 

- Vi deltager på lige fod med de danske landsholdssvømmerne, så for mine svømmere gælder det, at de skal snuse til atmosfæren og se, hvad der skal til for at blive dansk landsholdssvømmer i fremtiden. Derudover har de også mulighed for at se nogle af verdens bedste, med det samme handikap som dem, svømme, hvilket er lærerigt og inspirationsrigt, siger Helle Kjær.


Seneste Nyheder

Parasurfing: Bruno Hansen jagter sit fjerde VM-guld
Dansk succes ved NM på kortbane
Fornem hæder til tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen
Ny sportspris hædrer det umulige
Ny el-hockeyklub i Gårslev for børn og unge med fysiske handicap
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster