Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

 

RaceRunning-ildsjæle jubler

Opdateret d. 01-03-2018

Af Jannik Lund Andersen

Mansoor Siddiqi og Connie Hansen blev hædret med Kulturministerens Parasportspris for deres utrættelige indsats med at udvikle og udbrede RaceRunning. Nu glæder de sig til at bygge videre på et utroligt år 2017.

 

 

2017 er et år, der vil blive husket i RaceRunning-historien: Få måneder efter et rekordstort VM i RaceRunning på Frederiksberg meddelte den Internationale Paralympiske Komité (IPC), at løbedisciplinen fra 1. januar 2018 er optaget i World Para Athletics efter 26 år på sidelinjen. Dermed er RaceRunning for første gang i historien med som medaljedisciplin ved sommerens EM i para-atletik.

 

Da det forgange sportsår blev fejret lørdag den 6. januar i Jyske Bank Boxen i Herning, var det derfor helt på sin plads, at makkerparret Mansoor Siddiqi og Connie Hansen, der siden 1991 har drevet RaceRunning-sporten fremad, måtte en tur på scenen for at modtage Kulturministerens Parasportspris.

 

- Takket være to helt særlige mennesker, kan kørestolsatleter med en spastisk lammelse dyrke RaceRunning. Connie Hansen og Mansoor Siddiqi har gennem deres store arbejdsindsats for at opfinde og udbrede RaceRunning sat et helt særligt præg på parasporten – både i Danmark og i udlandet. De er forbilleder for os alle, lød det fra kulturminister Mette Bock, der overrakte prisen sammen med sidste års vinder, dressurrytter Stinna Tange Kaastrup.  

 

Og de to prisvindere er lykkelige for hæderen.

 

- Det var naturligvis vanvittigt rart at blive hyldet af alle i Boxen, og efterfølgende har vi også fået overvældende mange positive reaktioner og lykønskninger. At en stor del af Danmark så med kan måske også at styrke den videre udbredelse, jubler Connie Hansen.

 

En milepæl

Både Connie Hansen og Mansoor Siddiqi er tidligere eliteatleter med flere paralympiske medaljer på CV’et, og makkerparret kan se tilbage på masser af store sportsøjeblikke. 2017 står dog som noget helt særligt for dem begge.

 

- RaceRunning er jo blevet vores livsværk. Hvis vi for 26 år siden havde lavet en projektbeskrivelse, der dækker alt det arbejde og de udfordringer, vi har været igennem, så var der ingen, der havde troet på os, og jeg tror dårlig, jeg selv havde valgt at gå denne vej. Det har været en kamp at nå hertil, men det har også været en spændende odysse, og prisen cementerer virkelig, at vi har nået en milepæl, siger Connie Hansen.

 

- Det har været et stort år, der rykkede meget i sporten. Vi ved, at der spirer RaceRunning-miljøer mange steder i verden, og i lande som Sverige og Holland buldrer udviklingen frem. Fremtiden tegner lys og spændende, og i 2018 skal vi fortsætte den positive udvikling, siger Mansoor Siddiqi, der drømmer om, at løbedisciplinen bliver en del af de Paralympiske Lege senest i 2028.

 

100.000 til ungdommen

Med hæderen følger 100.000 kroner, som de to vindere vil bruge på at styrke ungdomsarbejdet i RaceRunning.

 - Vi er fast besluttet på, at prisen skal komme de unge løbere til gode. Vi skal have endnu flere børn og unge med handicap til at se mulighederne i sporten og vælge et aktivt liv, siger Mansoor Siddiqi.

 2018-udgaven af RaceRunning Camp’en på Frederiksberg afvikles i juli måned, og verdens bedste RaceRunnere er i aktion ved EM i para-atletik i Berlin til august.

 

Om prisen

Kulturministerens Parasportspris er en hyldest til den eller de personer, der yder en ekstraordinær indsats for parasporten.

 

De tre nominerede var:

  • Lisa Kjær Gjessing – Parataekwondo-kæmper. Indstillet af Parasport Danmark. Vinder af parataekwondo-verdensmesterskaberne i 2017 samt i 2013, 2014 og 2015.
  • Connie Hansen og Mansoor Siddiqi – RaceRunning. Indstillet af både Handicapidrættens Videnscenter og Danske Handicaporganisationer (v. Spastikerforeningen).
  • Joachim Thor Krøyer – Sekretariatsleder i Dansk Døve-Idrætsforbund. Indstillet af Dansk Døve-Idrætsforbund.Seneste Nyheder

Parasurfing: Bruno Hansen jagter sit fjerde VM-guld
Dansk succes ved NM på kortbane
Fornem hæder til tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen
Ny sportspris hædrer det umulige
Ny el-hockeyklub i Gårslev for børn og unge med fysiske handicap
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster