Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Kristian Schou Hedegaard og Visti Lindemann var tættest på at opnå kvalifikation til PL 2018.
Kristian Schou Hedegaard og Visti Lindemann var tættest på at opnå kvalifikation til PL 2018.
 

Danske para-alpinskiløbere kommer ikke til vinter-PL

Opdateret d. 22-02-2018

Parasport Danmark sender kun snowboarder Daniel Wagner til de Paralympiske Lege i PyeongChang. De danske alpinskiløbere klarede ikke de internationale krav og må i stedet rette fokus mod VM i 2019 og vinter-PL i Beijing 2022.

 

Synshandicappede Kristian Schou Hedegaard og guide Visti Lindemann kørte i weekenden sæsonens bedste resultater hjem ved de åbne tjekkiske mesterskaber i Rokytnice. Det var duoens sidste chance for at hente point til PL-kvalifikationen, men desværre var en ellers flot 3. plads i slalomløbet ikke tilstrækkeligt i det store regnskab, der nu er lukket. Efterfølgende har Parasport Danmark ansøgt om et wild card til alpinskiløberen, men modtog onsdag et afslag fra den Internationale Paralympiske Komité (IPC).


- Vi havde forventet at sende to danske alpinskiløbere til vinter-PL, og vi er skuffede over, at ingen af vores fire kandidater er lykkedes. Kvalifikationen har været en øjenåbner, og vi kan konstatere, at der skal mere træning til, hvis vi skal kunne være med på PL-niveau, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark.

Kristian Schou Hedegaard ærgrer sig over den glippede kvalifikation, men ser frem til at styrke samarbejdet med sin guide, Visti Lindemann, frem mod næste års VM.


- Vi har arbejdet hårdt for det og har brugt mange ressourcer på, at det skulle lykkes at komme til PL, så det er rigtig ærgerligt. Men vi kan se, at vi har udviklet os meget i sæsonens løb, og vi føler også, at vi kan blive endnu bedre. Vi skal have mere tid sammen på sneen, og vi er helt enige om, at den bare skal have guld gas fremover, så vi kan komme stærkere tilbage og gøre en god figur til VM i 2019, siger Kristian Schou Hedegaard.


Vanskelig sæson

De danske para-alpinskiløbere tog hul på kvalifikationen til vinter-PL i november sidste år, og allerede inden de første løb i Landgraaf, Holland, var uheldet ude første gang. Line Damgaard, der var med ved vinter-PL i Sotji i 2014 og var sikret en kvoteplads i 2018, pådrog sig en ledbåndsskade i hånden, da hun ramte en port under træningen. Efter en længere skadesperiode forsvandt både hendes motivation og muligheder for at deltage i de nødvendige kvalifikationsløb. Den benamputerede dansker, der er bosat i Bergen, endte med helt at trække sig fra landsholdet i januar måned.


Truppens unge håb, Rasmus Haugaard Ørsted og Adam Bording Nybo, kørte begge deres chance tidligt på sæsonen, men måtte sande, at de endnu ikke har erfaringen og evnerne til at være med ved et PL.


Danmarks anden kvoteplads lå derfor til Kristian Schou Hedegaard, der sammen med sin guide Visti Lindemann kæmpede helt op til deadline. Duoen kørte sig bedre og bedre, men et tyndt løbsprogram blev yderligere udmagret af løbsaflysninger grundet det ustadige vintervejr på de europæiske tinder. Det blev dyrt for den danske duo, der ikke fik nok tid sammen på sneen og gik glip af flere chancer for at køre point hjem til regnskabet.


- Vi har ikke været heldige i år, og vi har ikke været gode nok til, at vi kunne klare os uden at have heldet på vores side. Vores konkurrenter står på ski hver dag, og niveauet bliver kun højere. Men jeg tror på projektet, for jeg kan se, at vi forbedrer os, og drengene er unge og motiverede, siger landstræner Visti Lindemann.

Vinter-PL afvikles fra 9. til 18. marts, og Daniel Wagner udgør den mindste danske PL-trup siden 2002, hvor den synshandicappede landgrensløber Anne-Mette Bredahl var ene om at repræsentere Danmark i Salt Lake City.Fakta: Om vinter-PL i PyeongChang 2018

Vinter-PL afvikles i PyeongChang, Sydkorea, fra den 9. til 18. marts 2018. Det bliver de største vinterlege til dato med 670 atleter fra 45 lande - en stigning på 24 pct. atleter sammenlignet med Sotji 2014. Sammenlignet med forrige vinter-PL forventes andelen af kvindelige deltagere desuden at stige med 44 pct.


Der er seks sportsgrene på programmet: alpinski, skiskydning, langrendsski, slædehockey, snowboard og kørestolscurling. Der kæmpes om 80 medaljesæt.


Læs mere på www.pyeongchang2018.com/en/paralympics/indexFakta: Den danske bruttotrup

Daniel Wagner

Disciplin: Snowboard (SB-LL 1)

Alder: 24 år

Bopæl: Aarhus

Klub: Vejle IF

Handicap: Benamputeret på højre ben over knæet

SoMe: www.facebook.com/daniel1leg


Line Damgaard

Disciplin: Alpinski (LW 2)

Alder: 35 år

Bopæl: Bergen

Klub: Skiklubben Hareskov

Handicap: Lårbensamputeret på højre ben


Kristian Schou Hedegaard

Disciplin: Alpinski (B-3)

Alder: 33 år

Bopæl: København Ø

Klub: Skiklubben Hareskov

Handicap: Synshandicappet


Adam Bording Nybo

Disciplin: Alpinski (LW12-1)

Alder: 17

Bopæl: Rask Mølle

Klub: Skiklubben Hareskov

Handicap: Rygmarvsskadet

SoMe: www.facebook.com/adamnybopl


Rasmus Haugaard Ørsted

Disciplin: Alpinski (LW9-1)

Alder: 15

Bopæl: Herlev

Klub: Skiklubben Hareskov

Handicap: Cerebral Parese (CP)


Seneste Nyheder

Parasurfing: Bruno Hansen jagter sit fjerde VM-guld
Dansk succes ved NM på kortbane
Fornem hæder til tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen
Ny sportspris hædrer det umulige
Ny el-hockeyklub i Gårslev for børn og unge med fysiske handicap
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster