Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Stinna Tange Kaastrup ved PL i Rio 2016. Foto: Lars Møller
Stinna Tange Kaastrup ved PL i Rio 2016. Foto: Lars Møller
 

Vejle Kommune støtter samarbejde om internationalt paradressurstævne

Opdateret d. 02-02-2018

Vejle Kommune støtter samarbejde mellem Parasport Danmark og Blue Hors om at skabe et internationalt paradressurstævne hos Blue Hors ved Randbøldal den 16.-18. marts i år. Forventningen er, at cirka 50 af de bedste paradressurryttere fra hele verden deltager.

 

Når dørene slås op hos Blue Hors ved Randbøldal i midten af marts til et 3-stjernet internationalt paradressurstævne, er målet, at det bliver med deltagelse af de bedste paradressurryttere i verden.

 

Vejle Kommune er glad for, at Blue Hors og Parasport Danmark har valgt at indgå et samarbejde om at skabe denne internationale event, da det er et stort ønske at få flere parasportevents til kommunen.

 

- Jeg glæder mig over, at vi hos Vejle Kommune endnu engang er lykkedes med at placere en international parasportevent i vores kommune, og jeg ser frem til en spændende weekend i de flotte rammer hos Blue Hors, siger borgmester Jens Ejner Christensen og fortsætter:

 

- Det vil helt sikkert give både deltagere og publikum en fantastisk oplevelse. Desuden underbygger et internationalt paradressurstævne vores vision i Vejle Kommune om at blive parasportens hovedstad, hvor vi ønsker at øge synligheden for parasporten både lokalt og nationalt, understreger borgmesteren.

 

Vejle har tidligere været vært for Europamesterskabet i parabordtennis.

 

Blue Hors og Parasport Danmark har været i dialog om at indgå et samarbejde, siden paradressurryttere gæstede Blue Hors tilbage i 2014, og med støtte fra Vejle Kommune er det nu lykkedes for Blue Hors at lægge faciliteter til en event af international karakter. Forventningerne til samarbejdet er derfor også høje, og ambitionerne er at skabe en tilbagevendende event, der som minimum skal afvikles de næste 3 år.  

 

- Rammerne og faciliteterne hos Blue Hors er virkelig flotte og i topklasse. Vi har derfor en forventning om et stævne, hvor rigtig mange tilskuere finder vej ud til Blue Hors. Det er desuden glædeligt, at der lægges op til, at stævnet bliver tilbagevendende, og at vi derfor i de kommende år vil kunne følge stævnet og paradressur-sportens udvikling, siger 1. viceborgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen.

 

Danske ryttere i top

Udover at Vejle gerne vil være hovedstad for parasporten, så er de danske ryttere normalt stærke medspillere i den internationale paradressur hvor de ved EM, VM og De Paralympiske Lege har vundet individuelle medaljer og holdmedaljer igennem flere år.

 

Danske Stinna Tange vandt to bronzemedaljer ved De Paralympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016.  Derfor er stævnet kærkommet for alle parter, og det har i dansk paradressur – både blandt ryttere, trænere, sponsorer og officials – længe været et ønske at kunne afholde et internationalt stævne i Danmark.

 

- Danske paradressurryttere er blandt verdens bedste, faktisk i top fem i verden og derfor er et internationalt stævne på Blue Hors i Vejle Kommune en fantastisk mulighed for at vise de dygtige danske paradressurryttere frem på hjemmebane og for at styrke Danmarks position i international paradressur, udtaler Michael Møllgard Nielsen, Elitechef i Parasport Danmark

 

Vejle Kommune vil det første år støtte eventen med 150.000 kr. samt stille en underskudsgaranti på 100.000 kr.

 

Der vil være gratis adgang hele weekenden hos Blue Hors, og udover selve paradressurstævnet vil det også være muligt at tilmelde sig rundvisninger og guidede ture på stedet.

 

Se mere på www.bluehors.dk.

 

Kontaktinformation:

Jens Ejner Christensen, Borgmester. Tlf: 7681 1010, borgmesteren@vejle.dk

 

Dan Arnløv Jørgensen, 1. viceborgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget. Tlf: 2547 3535, daajo@vejle.dk

 

Peder Wittendorff Tind, Parasportskonsulent Vejle Kommune. Tlf: 2213 7029, pewti@vejle.dk


Seneste Nyheder

Nyt sansemotorikhold i Vejle
To danske RaceRunning-atleter på vej til Dubai
Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Tag på dommerkursus og vær med til at udbrede boccia i Danmark
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster