Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing er blandt de tre nominerede til Kulturministerens Parasportspris. Vinderen findes i Herning ved Sport2017.
Taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing er blandt de tre nominerede til Kulturministerens Parasportspris. Vinderen findes i Herning ved Sport2017.
 

Stærkt felt nomineret til Kulturministerens Parasportspris

Opdateret d. 03-01-2018

VM-vinder, RaceRunning-opfindere og sekretariatsleder er de tre nominerede til Kulturministerens Parasportspris. Vinderen kåres i Herning den 6. januar ved Sport2017.

 

Kulturministerens Parasportspris hylder personer og organisationer, som har gjort en særlig indsats for at fremme og udvikle handicapidrætten.

 

Årets tre nominerede, der har mulighed for at vinde i Jyske Bank Boxen i Herning, er fundet ud fra et felt af ti indstillede.

 

Parasport Danmark har i år indstillet parataekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing. Lisa har tidligere kæmpet på det danske taekwondolandshold frem til 2004. Efter hun i 2012 fik amputeret halvdelen af sin venstre underarm efter en kræftsygdom, genoptog hun taekwondokarrieren i pararegi – og det med stor succes. Lisa har vundet VM fire gange og EM to gange, og når taekwondo kommer på det paralympiske program i 2020, går Lisa efter endnu en guldmedalje.

 

- Lisa er et oplagt emne til Kulturministerens Parasportspris. Da Lisa fik et handicap, så hun ikke begrænsninger, men i stedet kastede hun sig igen over taekwondo. Her har hun vist, at med vilje, disciplin og talent kan man nå meget langt i paralympisk taekwondo, siger Niels Christiansen, der er direktør i Parasport Danmark.

 

Ud over Lisa Kjær Gjessing er Parasport Danmarks landstræner i RaceRunning Mansoor Siddiqi og tidligere para-atlet Connie Hansen også indstillet til prisen for deres formidable arbejde med at sætte RaceRunning på verdenskortet, mens Joachim Thor Krøyer fra Dansk Døve-Idrætsforbund er nomineret for sit organisatoriske arbejde med døveidrætten.

 

Det er kulturminister Mette Bock, der uddeler prisen i Herning.

 

- De atleter, ildsjæle, klubber og foreninger, der gør en forskel for handicapidrætten i Danmark, fortjener at blive hyldet og fejret. De gør en kæmpe indsats for dansk handicapidræt. De nominerede har skabt imponerende sportslige resultater enten som atleter eller ildsjæle. Jeg glæder mig til at kåre en vinder og fejre dem alle ved Sport2017 i Herning, siger Mette Bock i en pressemeddelelse.

 

De nominerede er:

  • Lisa Kjær Gjessing – Parataekwondo-kæmper. Indstillet af Parasport Danmark. Vinder af parataekwondo-verdensmesterskaberne i 2017 samt i 2013, 2014 og 2015. Derudover vinder af parataekwondo-europamesterskaberne i 2013 og 2015 og er netop nu placeret nr. 1 på verdensranglisten i hendes senior dame vægtklasse. Lisa startede sin parataekwondo-karriere, da hun fik amputeret halvdelen af sin underarm i 2012 som følge af et sygdomsforløb med kræft. Ved siden af sin sport er Lisa mor til to piger og gift med Kristian Gjessing. Lisa arbejder til dagligt som jurist.
  • Connie Hansen og Mansoor Siddiqi – RaceRunning. Indstillet af både Handicapidrættens Videnscenter og Danske Handicaporganisationer (v. Spastikerforeningen). Har ydet en imponerende indsats for at opfinde, organisere og udbrede RaceRunning. I efteråret 2017 har den Internationale Paralympiske Komite (IPC) godkendt RaceRunning som en officiel World Para Athletics-disciplin med virkning fra d. 1. januar. I 26 år har de to arbejdet på at skabe og udbrede sporten til glæde og gavn for allerede aktive udøvere, men også for personer der, som følge af deres fysiske handicap, ikke tidligere har kunnet dyrke kørestolsrace. RaceRunneren har redefineret kørestolsidrætten og skabt en ny sportsgren. Alt dette skyldes den opfindelse, som Mansoor og Connie gjorde sig for efterhånden 26 år siden.
  • Joachim Thor Krøyer – Sekretariatsleder i Dansk Døve-Idrætsforbund. Indstillet af Dansk Døve-Idrætsforbund. Har gjort et stort stykke arbejde for Dansk Døve-Idrætsforbund, der for 3 år siden igangsatte en forandringsproces: Forbundet havde brug for mere synlighed og goodwill samt bedre organisering, struktur og økonomi. Det har organisationen fået i dag takket være Joachim Thor Krøyer. Desuden var han medvirkende til at Danmark blev vært for VM i døve-golf i 2016. Ved denne lejlighed afviklede Danmark et godt mesterskab.
Sidste år gik prisen til paradressurrytteren Stinna Tange Kaastrup.


Seneste Nyheder

Information om ansøgning af §44-midler
DM i rekruttering
Nyt fodboldsamarbejde skal sikre flere tilbud til personer med handicap
Avedøre Dart vil tilbyde paradart
Stærkt felt kæmper om at blive Årets Para-atlet i 2018
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster