Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Rikke Nielsen på Sportsskolen i Nørresundby 2016. Foto: Jørn Erik Simonsen
Rikke Nielsen på Sportsskolen i Nørresundby 2016. Foto: Jørn Erik Simonsen
 

Samarbejde mellem LykkeLiga og Parasport Danmark

Opdateret d. 19-12-2017

Et tættere samarbejde mellem Parasport Danmark og LykkeLiga skal gøre det endnu nemmere for børn og unge med et udviklingshandicap at komme i gang med håndbold.

 

Børn og unge med et udviklingshandicap får nu endnu bedre muligheder for at komme i gang med at dyrke håndbold i Danmark. Parasport Danmark og LykkeLiga indgår nemlig et samarbejde, der skal sikre endnu flere gode tilbud til målgruppen.

 

-  Både Parasport Danmark og LykkeLiga ønsker at skabe bedst mulige vilkår for, at børn og unge med et udviklingshandicap nemt kan komme i gang med at spille håndbold. Ved at samarbejde kan vi hjælpe mange flere børn og unge, end når vi står hver for sig, siger Søren Jul Kristensen, der er breddechef i Parasport Danmark.

 

Konkret betyder samarbejdet, at Parasport Danmark og LykkeLiga koordinerer indsatserne, så nye tilbud for børn og unge om muligt oprettes, hvor der i forvejen er gode eksisterende tilbud til voksne med udviklingshandicap.

 

- I Parasport Danmark arbejder vi for at sikre, at nye tilbud er levedygtige. Det gør vi ud fra to faktorer. Dels skal nye tilbud for børn om muligt etableres i klubber, hvor der er tilbud for voksne. Det skal sikre en nem overgang fra børnehold til voksenhold. Og dels forsøger vi at sikre, at der er et rekrutteringsgrundlag for nye tilbud. Hellere et godt og levedygtigt tilbud i et område end to tilbud, som har svært ved at rekruttere nok spillere til et levedygtigt hold. siger Søren Jul Kristensen.

 

En bevægelse

LykkeLiga udspringer af Aalborg Kidz – et håndboldhold i Aalborg for børn og unge med et udviklingshandicap. Den tidligere elitehåndboldspiller Rikke Nielsen startede holdet i august 2016, da hun ikke kunne finde et godt håndboldtilbud til hendes dengang syvårige datter Magda, der har Downs syndrom.

 

- Formålet med LykkeLiga er at skabe flere smil, grin og positive oplevelser for børn med et udviklingshandicap og deres familier, siger Rikke Nielsen, der er initiativtager til LykkeLiga.

 

Metoden er sport, bevægelse og sociale fællesskaber, hvor hele familien involveres.

 

- Vi er glade for, at vi nu kan trække på Parasport Danmarks kæmpe store viden om, hvordan man organiserer idræt for personer med et handicap. Vi tror på, at vi har skabt en bevægelse og en begejstring med LykkeLiga, som kan føre til mange flere håndboldtilbud for børn med et udviklingshandicap. Men når der kommer et behov for mere struktur og præcise rammer for børnehåndbolden, så kan dette bedst etableres i en formel organisation som Parasport Danmark, siger Rikke Nielsen.

 

- Det er et enormt flot stykke arbejde Rikke Nielsen og LykkeLiga har lavet over det seneste års tid, hvor de i den grad har været med til at sætte håndbold for personer med et udviklingshandicap på Danmarkskortet. Jeg tror, at vi sammen kan rykke det her endnu mere, siger Søren Jul Kristensen.

 

Også Parasport Danmarks håndboldudvalg glæder sig over det mere koordinerede samarbejde.

 

- LykkeLiga har skabt begejstring og opmærksomhed for håndbold for børn med et udviklingshandicap, og kan vi koble det sammen med den gode og solide struktur, som findes i Parasport Danmarks, så går håndbold for personer med et udviklingshandicap en endnu mere lys fremtid i møde, siger Elisabeth Holmskov, der er medlem af håndboldudvalget i Parasport Danmark.

 

LykkeCup

Samarbejdet mellem LykkeLiga og Parasport Danmark vil også komme til udtryk ved LykkeLigas LykkeCup i Gigantium i Aalborg den 9. juni. LykkeCup bliver en håndboldfest og turnering for børnehold og deres familier. Her vil Parasport Danmark hjælpe til med afvikling af turneringen.

 

Workshop

Parasport Danmarks håndboldudvalg afholder en workshop om håndbold for børn og unge med et udviklingshandicap den 20. januar i Tommerup. Her kan alle med interesse deltage.

 

- Vi forventer, at workshoppen vil kunne anvise retninger for, hvordan håndbold for børn og unge med udviklingshandicap skal udvikles, siger Elisabeth Holmskov.Ved spørgsmål kontakt:


Søren Jul Kristensen, breddechef Parasport Danmark

Telefon: 20306088

 

Rikke Nielsen, Lykkeliga

Telefon: 60630904

 

Elisabeth Holmskov, medlem af håndboldudvalget i Parasport Danmark

Telefon: 21532050


Seneste Nyheder

Information om ansøgning af §44-midler
DM i rekruttering
Nyt fodboldsamarbejde skal sikre flere tilbud til personer med handicap
Avedøre Dart vil tilbyde paradart
Stærkt felt kæmper om at blive Årets Para-atlet i 2018
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster