Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

 

Musholm hædret som et af verdens bedste sportsbyggerier

Opdateret d. 09-11-2017

Danmark var med forrest, da Den Internationale Olympiske Komite (IOC) og Den Internationale Paralympiske Komite (IPC) hædrede verdens bedste sportsbyggerier ved en stor galleevent i Køln i går aftes. Her løb Musholm i Korsør nemlig med to af aftenens prestigefulde priser.

 

Der var stor glæde i den danske lejr, da sports- og feriecentret Musholm blev hædret med hele to priser ved den store gallaevent, hvor The International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) på vegne af IOC og IPC hædrede verdens bedste sportsbyggerier. Den ene pris var i kategorien "indendørs sports- og fritidsfaciliteter", som Musholm modtog for sin enestående arkitektur, funktionalitet og sociale bæredygtighed.

 

- Vi er drevet af at skabe muligheder for mennesker – med arkitekturen som drivkraft. Det er derfor en stor ære at blive hædret for netop dette. Ikke mindst af Den Internationale Paralympiske Komite, da det vidner om, at vi har skabt et sted med potentialet til at løfte livskvaliteten for mennesker uanset livsvilkår. Et sted, der giver alle mulighed for at mærke adrenalinen og få oplevelser ud over det sædvanlige. Det er æstetik, oplevelser og tilgængelighed i smukt samspil, fortæller Anders Tyrrestrup, partner i AART architects, der har stået i spidsen for at tegne Musholm.

 

Pris for at gøre en forskel

Den anden pris var den såkaldte IPC/IAKS Distinction Award, som Musholm modtog specifikt for sin unikke tilgængelighed. Som det lyder i begrundelsen, åbner Musholm for nye perspektiver på at skabe sportsaktiviteter for alle – uanset alder og livsvilkår – og det gælder ikke blot for sportsudøverne, men også for tilskuere.

 

- Distinction Award gives for helhedstænkningen i byggeriet og for brugervenligheden i forhold til tilgængelighed, og vi er stolte af, at Musholm her er et af de førende steder i verden. Vores filosofi bag byggeriet har været, at tilgængeligheden skal mærkes, men ikke ses - med andre ord er det en integreret og naturlig del af omgivelserne. Og så handler det ikke kun om de konkrete sportsaktiviteter, men også om alt det ved siden af sporten, som Musholms rammer er med til at understøtte, blandt andet fællesskabet og det at kunne færdes selvstændigt omkring, fortæller Henrik Ib Jørgensen, der er direktør på Musholm og i Muskelsvindfonden.

 

Som et nybrud inden for tilgængelig arkitektur har Musholm tiltrukket stor international opmærksomhed. Det er derfor ikke første gang, at Musholm bliver hædret ude i verden. Sidste år modtog Musholm hovedprisen ved IAUD Awards i Japan for at sætte nye standarder for, hvordan det byggede miljø kan understøtte inklusion, når det gælder mennesker med funktionsnedsættelser.

 

Kort om Musholm - Ferie, Sport og Konference

Musholm er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet geninvesteres i tilbud om ferie- og sportsaktiviteter for mennesker med handicap. En større ombygning med fokus på brugervenlig tilgængelighed blev færdig i 2015, og det var Muskelsvindfondens initiativ. Ombygningen blev bl.a. støttet af Realdania, A.P. Møllers & Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal og Arbejdsmarkedets Feriefond. Fyrtårnet i byggeriet er den runde multihal, der giver rum træningslejre, konferencer, koncerter og fritidssport. AART architects har stået i spidsen for et tegne Musholm med Keingart, UrbanLAB, MOE og Bexcom som underrådgivere.

 

Læs mere på www.musholm.dk/om-musholm/


Seneste Nyheder

Sverige knuste danske curling-drømme
Dansk tredjeplads ved internationalt stævne i paravolley
Godkendt dansk start på B-VM i kørestolscurling
Job Vision støtter parasporten
Toyota øger chancen for flere danske olympiske og paralympiske medaljer
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster