Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Den danske delegation forud for åbningsceremonien ved EPYG 2017.
Den danske delegation forud for åbningsceremonien ved EPYG 2017.
 

Stor oplevelse for unge danskere til EPC Youth Games

Opdateret d. 08-11-2017

Atleter og trænere fra Parasport Danmarks talenthold i CP fodbold, svømning og bordtennis repræsenterede de danske farver på flot vis i Genova, Italien, der var rammen om historiens første European Para Youth Games.

 

Den danske deltagelse i EPYG 2017 var en succes, vurderer Danmarks holdleder Peter Koch Hansen:

 

- Det var en meget velfungerende og engageret gruppe unge danske atleter, der glædede sig over hinandens præstationer og hang sammen som en stor dansk trup. Resultaterne for de danske talenter var ligeledes tilfredsstillende med samlet ni medaljer til Danmark, siger han.

 

Danmarks unge CP-fodboldhold fik en sølvmedalje med hjem efter en stor arbejdsindsats og sejr over Spanien i semifinalen, og et nederlag til et meget velorganiseret engelsk mandskab i finalen.

 

I svømning blev Peter Refer, der svømmer i klasse S13 for de synshandicappede, den store medaljesluger med én sølv i 400 m fri og to bronze i henholdsvis 100 m rygcrawl og 100 m fri. Danmarks anden svømmer, Jacob Heeb, svømmede også nogle gode resultater hjem, og kunne se personlige forbedringer.

 

I bordtennis blev der spillet medaljer hjem fra Mie Schou Salhauge, Rasmus Jensen og Rasmus Damkjær Hansen. Mie Schou og Rasmus Damkjær fik begge bronze i deres singleturnering. I doubleturneringen blev både Mie Schou og Rasmus Jensen sat sammen med spillere fra andre nationer, og her blev det til en flot sølvmedalje til Rasmus og hans makker, den helt store nye stjerne Filip Radovic fra Montenegro, og bronze til Mie og hendes norske makker.

 

I holdturneringen fik to gange Rasmus kæmpet sig til en flot bronzemedalje, og Mie og hendes norske makker Nora vandt ligeledes en flot sølvmedalje.

 

Danmarks fjerde danske bordtennisspiler, Emil De Maeyer, blev desværre klassificeret ud, hvilket betød, at han ikke kunne stille op i turneringen, der gav spillerne point til verdensranglisten.

 

- Det var selvfølgelig en stor skuffelse for hele den danske trup, men Emil har været en fantastisk opbakning og medspiller, og en hel naturlig del af vores danske trup ugen igennem, siger Peter Kock Hansen, der ser lyst på fremtiden for de danske talenter.

 

- Samlet set var det stor dansk uge, og nu er det hjem og fortsætte den målrettede træning og forberedelserne til nye udfordringer for vores unge atleter, siger han.

 

Læs mere på www.facebook.com/ungeatleterifront


Seneste Nyheder

Sverige knuste danske curling-drømme
Dansk tredjeplads ved internationalt stævne i paravolley
Godkendt dansk start på B-VM i kørestolscurling
Job Vision støtter parasporten
Toyota øger chancen for flere danske olympiske og paralympiske medaljer
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster