Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

 

 

Badmintonspillere tager gode erfaringer med hjem fra Japan

Opdateret d. 11-09-2017

Af Stine Greve, Badminton Danmark

Når de fire danske deltagere rejser hjem fra den største Para-Badminton-turnering nogensinde, er det med både en anden- og en tredjeplads og en masse god erfaring i bagagen.


Det blev desværre ikke til nogle titler for de fire danske deltagere, Simone Larsen, Cathrine Rosengren, Astrid Riis og Julie Thrane, ved den netop afviklede Japan Para-Badminton International 2017. Til gengæld har det været en stor oplevelse for dem at være med, fortæller den danske holdleder og coach Nikolaj Knudsen.


- Det har været en kæmpe oplevelse for pigerne at spille turneringen. De har prøvet at spille i en kæmpe hal i Asien, og det er meget anderledes end det, de kender fra Danmark. Det er første gang, at vi er i Asien at spille, og ud over de anderledes forhold har pigerne også skulle bytte rundt på nat og dag, hvilket kan være rigtig svært, når man ikke er vant til det.


Det er ikke kun omgivelserne, der har været anderledes for de danske deltagere ved den store turnering i Japan. Modtanderne har også været nogle andre end dem, de hidtil har spillet mod.


- Det er første gang, at vi har mødt de asiatiske spillere, som er de bedste i verden, så det er også første gang, at vi har haft muligheden for at måle os med dem. Vi kan mærke, at vi er der, hvor vi skal være, bort set fra, at vi ikke vinder, siger Nikolaj Knudsen og fortsætter.


- Cathrine, som inden denne turnering aldrig havde tabt et eneste sæt i single, taber i semifinalen, og Julie og Astrid taber i kvartfinalen. Simone, som spiller sin første turnering nogensinde, bliver nummer to i damedouble og nummer tre i mixeddouble, så hun har fået en rigtig god start og en kæmpe oplevelse.


De gode erfaringer, som de danske piger har gjort sig, får de mulighed for at drage fordel af allerede senere på efteråret, når VM løber af stablen.


- Det har været en læringsproces at være med i turneringen her, og vi har gjort os nogle gode erfaringer frem mod VM i Korea til november. Til VM vil der være mange af de samme forhold, som der har været her i Japan med samme slags store hal, mange af de samme modstandere og nogenlunde samme tidsforskel, så de erfaringer tager vi helt sikkert med os videre til VM.


Ud over at være med i Japan Para-Badminton International 2017 har Cathrine Rosengren fået sig yderligere en oplevelse, da hun i dag på turneringens sidste dag, sammen med blandt andre Peter Gade, spillede med i Yonex Legends for at sætte yderligere fokus på Para-Badminton.


- Det, at Cathrine er blevet spurgt, om hun ville spille med i Yonex Legends vidner om, at hun er ved at have skabt sig et navn, og at hun er rigtig populær i Asien. På den måde skabes der mere opmærksomhed omkring Para-Badminton og det er rigtig positivt, slutter Nikolaj Knudsen.


Seneste Nyheder

Stærk dansk indsats i Cologne Classic
Det Faglige Hus fortsætter som sponsor for Special Olympics i Danmark
Deltag i debatten om idrætternes organisering
Dansk dominans ved NM i paradressur
Boccia: Fornem dansk indsats ved NM
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

 height=

SOIF2018 - Genveje PSDK

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster