Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Kørestolsrugbyspiller Sofie Skoubo er et af kampagnens ansigter. Foto Signe Mørkeberg Sjøstrøm
Kørestolsrugbyspiller Sofie Skoubo er et af kampagnens ansigter. Foto Signe Mørkeberg Sjøstrøm
 

Hvor svært kan det være!

Opdateret d. 04-09-2017

I Danmark er der 100.000 børn og unge under 24 år med et handicap. Heraf skønnes mindst halvdelen at kunne have glæde af parasport, men højst 10 pct. har jævnligt deres gang i den lokale sportsklub. Ser man på samme aldersgruppe uden handicap, er tallet over 50 pct. Det ønsker Parasport Danmark at gøre noget ved med den nye digitale løsning hvorsværtkandetvære.dk

 

Mange tusinde unge danskere med et handicap går glip af det fælleskab, som findes rundt om i landets idrætsforeninger, selvom tilbuddene findes flere steder i landet. En af de største udfordringer for de 50.000 børn og unge med handicap og deres familier er, at det har været svært at finde de klubber og foreninger, som tilbyder parasport.

 

Parasport Danmark lancerer nu portalen hvorsværtkandetvære.dk, hvor personer med et handicap og deres pårørende hurtigt og nemt kan få et overblik over de tilbud, der findes i lokalområdet. Det er håbet, at det vil få mange flere børn og unge med et handicap til at blive en del af klublivet og det fællesskab, som hundredetusindvis af danske unge har glæde af hver eneste dag.

 

- Vi kan desværre se, at det kun er en lille del af danske børn og unge med et handicap, som har deres gang i en sportsklub eller idrætsforening. Det kan have mange årsager. Måske har forældrene ikke ressourcerne, eller måske findes der ikke tilbud i lokalområdet. Men den forklaring vi oftest hører, er, at hverken de unge eller familierne ved, hvordan de skal finde frem til de muligheder, som der trods alt er, fortæller Peter Kock Hansen, der er udviklingskonsulent i Parasport Danmark. Den barriere vil Parasport Danmark nu bryde ned.

 

Fælleskabet er kun få klik væk

Med den nye portal bliver det med få klik muligt at finde alt lige fra fodboldklubber til gymnastikforeninger og kørestolsrugby i nærområdet. Samtidig sidder et hold idrætskonsulenter fra Parasport Danmark klar ved telefonerne, hvis man har behov for personlig hjælp til at komme i gang.

 

Initiativet hilses velkommen af bordtennisspilleren, Peter Rosenmeier, som selv dyrker sin sportsgren på eliteplan på trods af sit handicap.

 

- For rigtig mange børn og unge er det en udfordring og faktisk også et stort tab i hverdagen ikke at være en del af det fællesskab, som findes i det danske foreningsliv. Derfor håber jeg meget, at vi med dette initiativ kan få flere til at opleve den glæde og livskvalitet, som idræt giver, siger han.

 

Portalen er tilgængelig nu.

 

Hvor Svært Kan Det Være! er udviklet med støtte fra Spies, Den A.P. Møllerske Fond, Augustinus Fonden, Bevica Fonden, Hempel Fonden & Jascha Fonden.

 

For yderlige information kontakt:

Peter Rosenmeier, Parasport Danmark

pro@parasport.dk

24 48 83 18


Seneste Nyheder

Helsingør er klar til Special Olympics
Stærk dansk indsats i Cologne Classic
Det Faglige Hus fortsætter som sponsor for Special Olympics i Danmark
Deltag i debatten om idrætternes organisering
Dansk dominans ved NM i paradressur
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

 height=

SOIF2018 - Genveje PSDK

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster