Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Stefan Mørkholt og Christian Strøm sluttede på henholdsvis anden og førstepladsen i deres respektive kategorier ved Swedish Invitational Golf Challenge 2017.
Stefan Mørkholt og Christian Strøm sluttede på henholdsvis anden og førstepladsen i deres respektive kategorier ved Swedish Invitational Golf Challenge 2017.
 

Dansk succes ved Swedish Invitational Golf Challenge

Opdateret d. 14-08-2017

Af Jesper Hviid

Bokskogen GK ved Malmö lagde i weekenden bane til, da Swedish Invitational Golf Challenge blev afholdt for 6. gang. Turneringen er med ca. 50 inviterede spillere fra 17 nationer en af de mest prestigefyldte paragolf-turneringer, og for de fysisk handicappede spillere har den i flere år haft status af et uofficielt VM.

 

Årets udgave bød på en stor nyhed, idet arrangørerne også havde inviteret 10 af de dygtigste skandinaviske spillere med udviklingshandicap o.l. diagnoser. Derfor blev der spillet i to rækker - én for spillere med fysiske handicap (kategori 1) og én række for spillere med udviklingshandicap (kategori 2). Begge rækker blev afviklet over 3 x 18 hullers slagspil fra scratch, så det var "lige på og hårdt" for de knap 50 deltagende spillere.

 

Danmark havde i alt syv spillere med - fem i kategori 1 og to i kategori 2. I kategori 1 var Danmark godt repræsenteret med den tidligere vinder Stefan Mørkholt (Gyttegaard GK), vores Europamester i damerækken Mette Wegge Lynggaard (Trelleborg GK), stortalentet Rasmus Løt (Kalø Vig GK) samt Mads Hjelm Nielsen (Aalborg GK) og Jon Johanneson (Hillerød GK). I kategori 2 stillede Danmark med Tom Petersen og Christian Strøm - begge fra Helsingør GC.

 

Det viste sig hurtigt at den rutinerede Stefan Mørkholt var den eneste af vore fysisk handicappede spillere som kunne bide skeer med de bedste i feltet. Efter to runder i 75 og 72 havde han spillet sig i front tæt fulgt af en anden tidligere vinder, svenske Johan Kammmerstad og George Groves fra England. På finaledagen lykkedes det desværre for Groves at indhente Stefan og afgørelsen faldt på sidste hul, hvor Groves fik sin par, mens Stefan gik derfra med en bogey - et slag dårligere end Groves. Det blev derfor til en flot og velfortjent andenplads til Stefan, en 13. plads til Mette og en 23. plads til Rasmus.

 

Arrangørernes nye tiltag med at inkludere spillere med udviklingshandicap blev en stor succes set med danske øjne. Tom spillede sig til hæderfuld 6. plads, mens Christian Strøm røg til helt til tops efter et spændende omspil mod svenske Jesper Gutke.

 

For Jon og Mads fik turneringen en tragikomisk afslutning. Da de den sidste morgen gik ud til Jons bil for at køre ud til banen, var bilen pist væk! De lokale parkeringsmyndigheder samt politiet blev straks kontaktet, og det viste sig, at der på grund af Malmö Festivalen var etableret nogle særlige parkeringsforbud, som de ikke havde været opmærksomme på. Bilen - inkl. golfbags - var i løbet af natten blevet beslaglagt og kunne først afhentes mandag morgen. Trods ihærdige forsøg - bl.a. kom borgmesteren også på banen - var myndighederne hverken til at hugge eller stikke i og Jon og Mads måtte skuffede nøjes med at være tilskuere på finaledagen.


Seneste Nyheder

Stærk dansk indsats i Cologne Classic
Det Faglige Hus fortsætter som sponsor for Special Olympics i Danmark
Deltag i debatten om idrætternes organisering
Dansk dominans ved NM i paradressur
Boccia: Fornem dansk indsats ved NM
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

 height=

SOIF2018 - Genveje PSDK

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster