Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Astrid Gemal er ny landstræner i paradressur.
Astrid Gemal er ny landstræner i paradressur.
 

Astrid Gemal er ny landstræner i paradressur

Opdateret d. 31-03-2017

Af Dansk Rideforbund

Astrid Gemal skal fremover stå i spidsen for det succesfulde danske paradressurlandshold, der senest hev tre medaljer med hjem fra de Paralympiske Lege i Rio. Som landstræner skal hun være med til at understøtte paradressurens positive udvikling og den ambitiøse målsætning om medaljer ved alle mesterskaber.

 

Der var et stærkt ansøgerfelt med både danske og udenlandske kandidater til stillingen som landstræner i paradressur, hvilket i høj grad afspejler den positive opmærksomhed, der er omkring paradressuren og det høje sportslige niveau. Ansøgerne havde alle stor faglig kvalitet og flere bød ind med en anderledes og spændende tilgang til jobbet. Mest imponerende var dog Astrid Gemal.

 

- Astrid Gemal imponerede os med sine menneskelige kvaliteter og høje faglige niveau, og hendes visioner om både at forny og bevare. Vi er sikre på, at Astrid, med det særlige fokus at gøre de bedste ryttere endnu bedre, vil kunne hjælpe os med at komme endnu tættere på de bedste i verden samt skabe flere af de bedste ryttere, siger Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i Parasport Danmark.

 

En stærk profil i dansk ridesport
46-årige Astrid Gemal blev uddannet berider i 1994 og har mange års erfaring i ledelse, undervisning, og uddannelse af heste. Astrid har arbejdet i rideklubber i Jylland og på Sjælland, været selvstændig en årrække, og siden 2011 har den nye landstræner været tilknyttet dressurstalden Bang Dressage. Astrid Gemal er også selv aktiv dressurrytter med flere topresultater i national og international dressur og ikke mindst i unghestechampionaterne og ved VM for avlsforbund. Desuden har Astrid i flere år været dommer ved Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste.

 

- Jeg glæder mig meget til at løfte arven som landstræner. Det er spændende at overtage et hold, der har vist så stor fremgang de seneste år, og jeg glæder mig til at være med til at forme rytterne og deres teams fremadrettet, siger Astrid Gemal.

 

Om dansk paradressur
Paradressur er internationalt organiseret i det internationale rideforbund, FEI. Det har man også taget konsekvensen af i Danmark, hvor Dansk Ride Forbund og Parasport Danmark i 2011 indgik en samarbejdsaftale, som forpligter gensidigt på en række områder. Det sker ved at kombinere Parasport Danmarks specialviden indenfor rekruttering og træning af personer med handicap med Dansk Ride Forbunds specialviden indenfor ridesport. Det danske landshold er blandt verdens fem bedste nationer i paradressur og er inde i en spændende udvikling og holdet har en målsætning om at komme endnu tættere på de bedste i verden. Danmark blev nr. 4 i holdkonkurrencen ved PL i Rio og tog en sølv- og to bronzemedaljer. Der samarbejdes med Team Danmark omkring paradressur, idet den har et særligt internationalt resultatperspektiv.

 

For yderligere info kontakt

Michael Møllgaard Nielsen, Elite- og Teamchef
Mobil: 20 82 02 69 | E-mail: mmn@parasport.dk
www.parasport.dk


Seneste Nyheder

VM-guld til Lisa Kjær Gjessing i parataekwondo
Lisa Kjær Gjessing jagter fjerde VM-titel i parataekwondo
5.000 kr. til den bedste jubelscene i Special Olympics Danmark
Dansk afbud til VM i parasvømning i Mexico
20 danske atleter til europæisk ungdomsstævne i Italien
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Støt Skrab Vind 2017

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster