Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Ronny Jakobsen og Andreas Christian Battad med floorballguld om halsen. Foto: GEPA Pictures
Ronny Jakobsen og Andreas Christian Battad med floorballguld om halsen. Foto: GEPA Pictures
 

Dansk floorballguld sætter punktum for World Games

Opdateret d. 25-03-2017

Over ti dage i Østrig har 14 danske atleter med udviklingshandicap kæmpet for medaljer til Danmark ved Special Olympics World Games 2017. Lørdag vender de hjem med fornyet tro på egne evner.

 

Afslutningsceremonien på Merkur Arena i Graz var kun fredagens næststørste oplevelse for den danske delegation ved Special Olympics World Games i Østrig. Otte timer tidligere lykkedes det nemlig det danske floorballhold at sætte et flot sportsligt punktum for Danmarks deltagelse ved vinde guld i B-rækken for herrer. I finalen blev Estland besejret 5-3.


- Jeg er simpelthen så glad og stolt. Det er en utrolig fed følelse og et kæmpe selvtillidsboost, siger 26-årige Tim Buch, der spiller floorball i Vanløse og Haslev.


For Tim og de øvrige danske spillere har guldet stor værdi. Ikke fordi der er stor prestige, økonomi eller opmærksomhed forbundet med medaljerne, men snarere fordi det er et bevis på, at de kan sætte sig et mål og nå det.


- De har bare klaret det så godt, og jeg er stolt på deres vegne. Drengene havde en ambition om at vinde den her medalje, og det klarede de, samtidig med at de har formået at navigere flot i det kaos, der indimellem er til sådan et enormt stævne, siger Anette Svejstrup, der er delegationsleder for Parasport Danmark.


Sportslig succes har værdi

Special Olympics World Games er verdens største sportsbegivenhed i 2017 med flere end 2.700 deltagere fra 105 lande. Det er et breddeidrætsstævne, hvor atleterne er divisioneret efter evne og typisk konkurrerer mod 5-8 atleter på samme niveau om medaljer.


Danmark rejser hjem fra Østrig med guld i floorball og Super-G (Caroline Dresling, Lyngby), sølv i storslalom (Jimmi Svendsen, Frederikssund) og bronzemedaljer i 500 m og 2,5 km langrend (Kim Ehlert Jensen, Nordals). Selvom Parasport Danmark ikke har en målsætning om at vinde medaljer til internationale Special Olympics-stævner, er delegationsleder Anette Svejstrup glad for resultaterne.


- Sportslig succes er en bonus, og vi har haft en rigtig god og veltrænet gruppe med i Østrig. Atleterne har konkurreret på store arenaer og har vist deres evner frem foran mange tilskuere, og de har virkelig leveret varen. Der er ingen tvivl om, at oplevelsen vil give dem et boost i hverdagen, når de vender hjem igen. Samtidig håber vi på, at deres resultater kan være med til at inspirere endnu flere personer med udviklingshandicap til at dyrke sport, siger Anette Svejstrup.


Hele den danske delegation vender lørdag tilbage til Danmark. Størstedelen af holdet lander i Kastrup 13.55, mens en mindre gruppe lander i Billund 13.45. Se detaljer om hjemrejsen her.Fakta: Den danske trup

Danmarks hold består af 14 atleter: to kunstskøjteløbere, to alpinskiløbere, to langrendsløbere og otte floorballspillere. Hertil kommer seks trænere og to ledere fra Parasport Danmark.


Atleter:

Emilie Bandier Borring, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Andreas Battad, 24 år, floorball, Helsingør

Tim Buch, 26 år, floorball, Haslev

Claus Cubbin, floorball, 35 år, Haslev

Caroline Dresling, 26 år, alpinski, Lyngby

Kim Ehlert Jensen, 28 år, langrend, Sydals

Katya Frejlev, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Marie Husfeldt Hendriksen, 21 år, langrend, Ølstykke

Ronny Jakobsen, 29 år, floorball, Frederikssund

Thor Jensen, 20 år, floorball, København S

Margus Petersen, 26 år, floorball, Herning

Rasmus Sejr Hansen, 19 år, floorball, København Ø

Jimmi Svendsen, 27 år, alpinski, Frederikssund

Kristian Øe, 43 år, floorball, Risskov


Special Olympics-idrætten i Danmark og den danske deltagelse i Special Olympics World Winter Games 2017 er sponseret af Det Faglige Hus.


Følg det danske hold på www.facebook.com/sodanmark


Fakta: Special Olympics

Special Olympics er idræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.


Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968, og har i dag godt tre millioner udøvere verden over. Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.


Læs mere på www.specialolympics.dk


Fakta: World Games

Special Olympics World Games afvikles hvert andet år skiftevis i en sommer- og vinterudgave. Senest var Los Angeles, USA, værter for sommerlegene i 2015, mens de seneste vinterlege blev afholdt i PyeongChang, Sydkorea for fire år siden.


2.700 atleter fra 105 lande deltog i 2017-udgaven af vinterlegene, der blev afviklet fra 14. til 25. marts i Graz, Ramsau og Schladming i Østrig. Der blev konkurreret i ni discipliner: kunstskøjteløb, hockey, floorball, alpinski, langrend, snowboard, speedskating, sneskoløb og stick shooting (en variant af curling).


World Games er en breddeidrætsbegivenhed, og Parasport Danmark har ikke en medaljemålsætning ved Special Olympics-stævner.


Læs mere på www.austria2017.org


Seneste Nyheder

VM-guld til Lisa Kjær Gjessing i parataekwondo
Lisa Kjær Gjessing jagter fjerde VM-titel i parataekwondo
5.000 kr. til den bedste jubelscene i Special Olympics Danmark
Dansk afbud til VM i parasvømning i Mexico
20 danske atleter til europæisk ungdomsstævne i Italien
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster