Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Den danske delegation er ankommet til Østrig.
Den danske delegation er ankommet til Østrig.
 

World Games-atleter har ramt alperne

Opdateret d. 14-03-2017

De 14 danske deltagere ved Special Olympics World Games 2017 er ankommet til Kufstein i Tyrol. Her skal de hvile, træne og lære den østrigske alpekultur bedre at kende, inden verdens største breddeidrætsstævne officielt åbnes på lørdag i Schladming.

 

2.700 atleter med udviklingshandicap strømmer til Østrig fra hele verden for at deltage i det tre dage lange Host Town-program, der markerer indledningen på Special Olympics World Games 2017. Delegationerne er fordelt over hele alpelandet, og Danmark er tirsdag aften blevet budt velkommen i Kufstein, en fæstningsby i delstaten Tyrol. Det skete med gullasch.

 

- Vi er blevet taget rigtig godt imod af de lokale ildsjæle, der serverede suppe og ostemadder for vores trætte atleter. Nu ser vi frem til et par spændende og rolige dage i Kufstein, inden det for alvor går løs i weekenden, siger delegationsleder Anette Svejstrup fra Parasport Danmark.

 

Med i bagagen har de danske atleter blandt andet skøjter, ski og floorballstave, og de næste to dage byder på let træning og mental forberedelse til de kommende konkurrencer. Men først og fremmest kan danskerne se frem til at få en række kulturelle oplevelser, herunder en rundvisning på middelalderfortet ’Festung Kufstein’, der er byens vartegn.

 

Efter to dage i Tyrol splittes den danske trup torsdag eftermiddag. Alpinskiløbere og langrendsløbere bliver i bjergene, men rykker videre til Schladming, mens floorballholdet og kunstskøjteløberne skal til storbyen Graz. Allerede lørdag er truppen dog samlet igen for en stund, når der er åbningsceremoni på Planai i Schladming.

 

Fakta: Den danske trup

Danmarks hold består af 14 atleter: to kunstskøjteløbere, to alpinskiløbere, to langrendsløbere og otte floorballspillere. Hertil kommer seks trænere og to ledere fra Parasport Danmark.

 

Atleter:

Emilie Bandier Borring, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Andreas Battad, 24 år, floorball, Helsingør

Tim Buch, 26 år, floorball, Haslev

Claus Cubbin, floorball, 25 år, Haslev

Caroline Dresling, 26 år, alpinski, Lyngby

Kim Ehlert Jensen, 28 år, langrend, Sydals

Katya Frejlev, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Marie Husfeldt Hendriksen, 21 år, langrend, Ølstykke

Ronny Jakobsen, 29 år, floorball, Frederikssund

Thor Jensen, 20 år, floorball, København S

Margus Petersen, 25 år, floorball, Herning

Rasmus Sejr Hansen, 19 år, floorball, København Ø

Jimmi Svendsen, 27 år, alpinski, Frederikssund

Kristian Øe, 43 år, floorball, Risskov

 

Special Olympics-idrætten i Danmark og den danske deltagelse i Special Olympics World Winter Games 2017 er sponseret af Det Faglige Hus.

 

Følg det danske hold på www.facebook.com/sodanmark

 

Fakta: Special Olympics

Special Olympics er idræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

 

Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968, og har i dag godt tre millioner udøvere verden over. Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.

 

Læs mere på www.specialolympics.dk 

 

Fakta: World Games

Special Olympics World Games afvikles hvert andet år skiftevis i en sommer- og vinterudgave. Senest var Los Angeles, USA, værter for sommerlegene i 2015, mens de seneste vinterlege blev afholdt i PyeongChang, Sydkorea for fire år siden.

 

2.700 atleter fra 107 lande forventes at deltage i den kommende udgave af vinterlegene, der afvikles fra 14. til 25. marts i Graz, Ramsau og Schladming i Østrig. Der konkurreres i ni discipliner: kunstskøjteløb, hockey, floorball, alpinski, langrend, snowboard, speedskating, sneskoløb og stick shooting (en variant af curling).

 

World Games er en breddeidrætsbegivenhed, og Parasport Danmark har ikke en medaljemålsætning.

 

Læs mere på www.austria2017.org

 

Dansk journalist til World Games

Journaliststuderende Caroline Tranberg er i Schladming, Østrig, som en del af den Internationale Sports Association’s program ’Young Reporters’ og tilbyder sin arbejdskraft til danske medier. Hun kan kontaktes på tlf. +45 3110 1062 og e-mail carolinetranberg@hotmail.com


Seneste Nyheder

De Olympiske og Paralympiske Lege samles i DIF
VM i parasvømning udsættes
Danske mestre i paragolf kåret på Fyn
International turnering i kørestolscurling til Tårnby
Kvindelandsholdet i goalball er EM-klar
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i handicapidræt

Parasportens Dag Logo

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster