Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Bellehøj Svømmestadion gav svømmerne optimale betingelser for et godt stævne ved weekendens World Para Swimming World Series i København. Her deltog blandt andet den amerikanske parasvømmestjerne Jessica Long. Foto: Jysk Pressefoto
Bellehøj Svømmestadion gav svømmerne optimale betingelser for et godt stævne ved weekendens World Para Swimming World Series i København. Her deltog blandt andet den amerikanske parasvømmestjerne Jessica Long. Foto: Jysk Pressefoto
 

Første World Para Swimming World Series afviklet med stor succes

Opdateret d. 13-03-2017

Af Kasper Malling Kjer

Der var topsvømning for alle pengene i Bellahøj Svømmestadion i weekenden, da 122 parasvømmere (svømmere med handicap) fra 19 nationer deltog i den første udgave af World Para Swimming World Series i København.

 

Parasport Danmark blev først tildelt eventen i december, men helt frem til januar var der tvivl, om det overhovedet ville blive gennemført. Stævnet i København blev alligevel afviklet med kun få skønhedsfejl, og generelt var de udenlandske svømmerne meget imponerede over især Bellahøj Svømmestadion.

 

- Det har været stort, at det lykkedes os at få det gennemført i de her exceptionelle rammer i Bellahøj Svømmestadion med så kort varsel, siger idrætskonsulent Jens Winther  fra Parasport Danmark efter søndagens sidste finaler og fortsætter:

 

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med World Para Swimming, Hovedstadens Svømmeklub og Bellahøj Svømmestadion. Tit og ofte handler det om at arbejde sammen med de rigtige mennesker, og det har vi gjort denne gang.

 

World Para Swimming World Series er et het nyt koncept fra Den Internationale Paralympiske Komité, IPC. Her vil verdens bedste parasvømmere konkurrere i en serie på fem stævner over hele verden forud for VM i parasvømning i Mexico City i oktober. Efter weekendens udgave i København følger stævner i Sao Paulo, Sheffield, Indianapolis og Berlin hen over foråret og sommeren.

 

- Vores største udfordringer har været på transport- og hotelområdet, fordi vi har været sent ude på grund af at vi fik stævnet så sent, fortæller Jens Winther.

 

Netop det gode forløb har givet mere blod på tanden i forhold til fremtidige World Series-stævner.

 

- Vi gik oprindeligt efter en 4-årig periode, for det er for voldsomt at lave for kun ét år, så vi vil meget gerne afholde stævnet igen næste år, hvis det er en mulighed, slutter Jens Winther.

 

Næste World Para Swimming World Series-stævne bliver afholdt i Sao Paulo i Brasilien fra den 21.-23. april 2017.

 

Se resultater fra weekendens World Para Swimming World Series i København her:

www.titanium-media.de/cms/index.php?id=20&va_id=249&date=2017-03-11


Seneste Nyheder

VM-guld til Lisa Kjær Gjessing i parataekwondo
Lisa Kjær Gjessing jagter fjerde VM-titel i parataekwondo
5.000 kr. til den bedste jubelscene i Special Olympics Danmark
Dansk afbud til VM i parasvømning i Mexico
20 danske atleter til europæisk ungdomsstævne i Italien
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Støt Skrab Vind 2017

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster