Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

De danske atleter, trænere og ledere til SOWWG 2017.
De danske atleter, trænere og ledere til SOWWG 2017.
 

14 danske deltagere til Special Olympics vinterlege

Opdateret d. 06-02-2017

Den danske trup har taget hul på de sidste forberedelser til Special Olympics World Winter Games, der er verdens største sportsevent for personer med udviklingshandicap. Vinterlegene afvikles fra 14. til 25. marts i Østrig.

 

2.700 atleter fra 107 lande er i disse uger ved at varme op til årets største sportsbegivenhed. Special Olympics World Winter Games, SOWWG, der er et breddeidrætsstævne for atleter med udviklingshandicap, får deltagelse af 14 danskere. Hele truppen var i weekenden samlet i Fredericia, hvor skiløbere, kunstskøjteløbere og floorballspillere mødte hinanden for første gang.

 

En af de danske deltagere er 21-årige Marie Husfeldt Hendriksen, Ølstykke, der skal løbe 2,5 km og 500 m langrend i Østrig.

 

- Det har været sjovt at være sammen de andre, der også skal afsted, og der er nogle ting, der er blevet mere klare. Det kommer tæt på nu, og jeg er spændt og en lille smule nervøs, siger hun.

 

Træningslejren og den danske deltagelse i World Games er organiseret af Special Olympics Danmark, en del af Parasport Danmark, der arbejder for at fremme idrætsdeltagelsen blandt personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsvanskeligheder. Atleterne er udtaget på baggrund af fællessamlinger i de enkelte idrætter, og der er lagt vægt på, at de kan repræsentere Danmark på bedste vis både sportsligt og menneskeligt.

 

- Truppen er denne gang kendetegnet ved, at det primært er erfarne idrætsudøvere. Der er udtaget 14 gode ambassadører for Special Olympics-idrætten, og de skal være med til at udbrede kendskabet til idræt for udviklingshandicappede, herunder de mange muligheder og oplevelser, der kan følge med, siger breddekonsulent Anette Svejstrup fra Parasport Danmark.

 

Danmark rejser til Special Olympics World Winter Games den 14. marts og indleder legene med et tre dage langt træningsophold i Kufstein, Tyrol, hvor der også er kulturelle og sociale oplevelser på programmet. Der er åbningsceremoni den 18. marts i Schladming, og herefter løber konkurrencerne frem til den 24. marts.

 

Fakta: Den danske trup

Danmarks hold til SOWWG består af 14 atleter fordelt på to kunstskøjteløbere, to alpinskiløbere, to langrendsløbere og otte floorballspillere. Hertil kommer seks trænere/hjælpetrænere og to ledere fra Parasport Danmark.

 

Atleter:

Emilie Bandier Borring, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Andreas Battad, 24 år, floorball, Helsingør

Tim Buch, 26 år, floorball, Haslev

Claus Cubbin, floorball, 25 år, Haslev

Caroline Dresling, 26 år, alpinski, Lyngby

Kim Ehlert Jensen, 28 år, langrend, Sydals

Katya Frejlev, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Marie Husfeldt Hendriksen, 21 år, langrend, Ølstykke

Ronny Jakobsen, 29 år, floorball, Frederikssund

Thor Jensen, 20 år, floorball, København S

Margus Petersen, 25 år, floorball, Herning

Rasmus Sejr Hansen, 19 år, floorball, København Ø

Jimmi Svendsen, 27 år, alpinski, Frederikssund

Kristian Øe, 43 år, floorball, Risskov

 

Special Olympics-idrætten i Danmark og den danske deltagelse i Special Olympics World Winter Games 2017 er sponseret af Det Faglige Hus.

 

Følg det danske hold på www.facebook.com/sodanmark

 

Fakta: Special Olympics

Special Olympics er idræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

 

Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968, og har i dag godt tre millioner udøvere verden over. Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.

 

Læs mere på www.specialolympics.dk

 

Fakta: World Games

Special Olympics World Games afvikles hvert andet år skiftevis i en sommer- og vinterudgave. Senest var Los Angeles, USA, værter for sommerlegene i 2015, mens de seneste vinterlege blev afholdt i PyeongChang, Sydkorea for fire år siden.

 

2.700 atleter fra 107 lande forventes at deltage i den kommende udgave af vinterlegene, der afvikles fra 14. til 25. marts i Graz, Ramsau og Schladming i Østrig. Der konkurreres i ni discipliner: kunstskøjteløb, hockey, floorball, alpinski, langrend, snowboard, speedskating, sneskoløb og stick shooting (en variant af curling).

 

800 mediefolk er akkrediteret Special Olympics World Winter Games, og ESPN transmitterer live fra udvalgte konkurrencer.

 

Læs mere på www.austria2017.org


Seneste Nyheder

Danske mestre i paragolf kåret på Fyn
International turnering i kørestolscurling til Tårnby
Kvindelandsholdet i goalball er EM-klar
Paris og Los Angeles tildelt OL og PL i 2024 og 2028
JYSK forlænger hovedsponsoratet med Parasport Danmark til 2021
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i handicapidræt

Parasportens Dag Logo

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster