Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

'8 towards 12' i Øksnehallen i København, 2013
'8 towards 12' i Øksnehallen i København, 2013
 

Fotoudstillingen ’8 towards 12’ skal begejstre Murderball-krigerne ved VM i Odense

Opdateret d. 10-07-2014

Af Jannik Lund Andersen
jla@dhif.dk

Der venter spillere og publikum en ekstra stor oplevelse i Arena Fyn, når VM i kørestolsrugby afvikles fra den 4. til 10. august. Fotograf Bo Nymanns populære fotoudstilling, som følger otte eliteatleter med et handicap frem mod de Paralympiske Lege i London 2012, fremvises side om side med intens og actionfyldt handicapidræt på højeste internationale niveau.

 

Igennem halvandet år har fotograf Bo Bymann uden forbehold været med på livets op- og nedture for otte inspirerende eliteatleter med et handicap, der alle har forsøgt at kvalificere sig til PL 2012. Atleterne, der blandt andet tæller bordtennisspiller Peter Rosenmeier og kuglestøder Jackie Tony Christiansen, er sprudlende eksempler på, at livet ikke begrænses af et handicap, og det har de i dén grad tilfælles med de 120 atleter, der til august skal slås om VM-titlen i kørestolsrugby i Odense.

 

Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) arrangerer VM i samarbejde med Odense og Sport Event Denmark, og Eventchef Mette Holstein Arnesen er lykkelig for, at det er lykkedes at trække den populære fotoudstilling til Arena Fyn i forbindelse med mesterskabet.

 

- ’8 towards 12’ passer rigtig godt ind i den atmosfære, vi gerne vil skabe i Arena Fyn. Det er vores mål, at både spillere og tilskuere til VM får en helt unik oplevelse, og fotoudstillingen er som skræddersyet til formålet. Vi er ikke i tvivl om, at den vil begejstre og inspirere, nøjagtig som den har gjort så mange steder i Danmark, siger Mette Holstein Arnesen.

 

Også fotograf Bo Nymann ser frem til at fotoudstillingen indtager Arena Fyn.

 

- Det er rigtig spændende, at fotoudstillingen nu også når ud til et internationalt publikum. Udstillingen passer perfekt til rammerne omkring VM i kørestolsrugby, og jeg glæder mig over, at de mange billeder bliver en del af dette helt fantastiske arrangement, siger Bo Nymann.

 

VM i kørestolsrugby afvikles fra den 4. til 10. august, og billetter kan bestilles via VM-hjemmesiden 2014wrwc.dhif.dk og købes i døren i Arena Fyn.

 

 

 

Om fotoudstillingen

Fotoudstillingen ’8 towards 12’ nedbryder grænser og fjerner uvidenhed og berøringsangsten over for personer med handicap. De otte medvirkende eliteatleter er rollemodeller for børn og unge, inspirerende for voksne og stærkt dedikerede og passionerede omkring deres sport. Syv af de otte atleter kvalificerede sig til de Paralympiske Lege i London 2012, og tre – Peter Rosenmeier, Jackie Tony Christiansen og Daniel Wagner Jørgensen – vandt medaljer.

 

’8 towards 12’ består af i alt 72 billeder, der hidtil har været udstillet seks steder i Danmark.

 

Læs mere på 8towards12.com og på Facebook.com/8towards12

 

Om VM i kørestolsrugby

2014 IWRF Wheelchair Rugby World Championships afvikles i Arena Fyn, Odense, fra den 4. til 10. august med deltagelse af verdens 12 bedste landshold. USA er forsvarende verdensmestre, mens Australien vandt guld ved de Paralympiske Lege i London 2012. Danmark er vice-europamestre efter et spinkelt finalenederlag til rivalerne fra Sverige i 2013. De øvrige otte deltagende hold er Belgien, Canada, Finland, Frankrig, Japan, New Zealand, Storbritannien og Tyskland.

 

Læs meget mere om VM på 2014wrwc.dhif.dk samt på Facebook.com/2014wrwc


Seneste Nyheder

Information om ansøgning af §44-midler
DM i rekruttering
Nyt fodboldsamarbejde skal sikre flere tilbud til personer med handicap
Avedøre Dart vil tilbyde paradart
Stærkt felt kæmper om at blive Årets Para-atlet i 2018
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster