Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Jesper Hansen på Sports Camp 2011 på Playitas. Foto: Brian Mouridsen
Jesper Hansen på Sports Camp 2011 på Playitas. Foto: Brian Mouridsen
 

Fantastisk feedback på Sports Camp 2011

Opdateret d. 19-12-2011

Sportscampen i uge 50 på Playitas er nu vel gennemført, og målet om at introducere og forankre sportsgrene hos de skadede soldater er gået over al forventning.

 

Rune Oland, idrætskonsulent i DHIF og leder af sportscampen, fortæller, at den feedback, han har fået fra soldaterne og de pårørende, har været enormt positiv. Det er med til at understrege, at årets Sports Camp har bidraget med nogle nye og bedre tiltag, der har bevirket, at soldaterne nu besidder nogle nye kompetencer og ikke mindst et bredere netværk, de kan trække på.

 

Dette års Sports Camp på Playitas er arrangeret af DHIF og økonomisk støttet af Soldaterlegatet, Støt Soldater & Pårørende, De Blå Baretter (Kammeratstøtteordningen) og Familienetværket. Derudover er der ydet bidrag fra en række aktører, herunder:  Sundhedsdoktor, Apollo, Sahva, Rigshospitalets klinik for ergo- og fysioterapi, Össur og fotograf Brian Mouridsen.

 

Sidst men ikke mindst så var Daniel Aggers auktion til støtte for Soldaterlegatet udslagsgivende for, at Soldaterlegatet endnu engang kontaktede DHIF og lagde grundstenen til årets camp på Playitas.

 

Sportscampen er blot en ud af mange tiltag, der i DIF Soldaterprojekt bliver planlagt for de fysisk skadede soldater – og står det til Rune Oland, er det bestemt ikke den sidste camp, der er afholdt. Sports Camp 2011 er endvidere en udvikling af det initiativ, som Soldaterlegatet og DHIF tog i sin tid med henblik på at skabe et sportsseminar for skadede soldater. Ann-Christina Salquist fra Soldaterlegatet er glad for at have været fødselshjælper til sportsseminarerne:

 

- Vi er meget glade for at se, at der er i dag er flere veteranorganisationer, der byder ind med støtte, og samtidig er det et skridt i den rigtige retning, at initiativet i dag er forankret hos DHIF. Det er et godt tegn på, at vi er på vej mod at kunne køre flere fælles projekter og dermed optimere støtten til vores veteraner. Næste skridt er, at projekterne bliver fremlagt i et fælles forum, så initiativtagerne ikke skal løbe fra Herodes til Pilatus for at finde den fornødne støtte.  

 

Finn Pauli fra De Blå Baretter og Kammeratstøtteordningen deltog på årets Sports Camp som observant og hjælper. Finn fortæller, at det, han har været vidne til, har været enormt positivt og bestemt er noget, de kommer til at støtte fremover.


Fokus på personlig udvikling

Det er ikke kun de økonomisk støttende fonde, der glæder sig over tiltaget til netop denne målgruppe – også de deltagende soldater, pårørende, trænere og ressourcepersoner tog glade flyet hjem fra Fuerteventura.

 

Jesper Aagaard Nielsen, der er kommet til skade under krigen i Afghanistan, fortæller selv, hvilken betydning sportscampen har haft for hans personlige udvikling. Han var tidligere ikke en særlig åben person, men det relativt lange forløb på Playitas har rystet deltagerne tættere sammen. Og så har det haft stor betydning, at de har deltaget i opdelte grupper i løbet af ugen – grupper hvor folk ikke i forvejen kendte så meget til hinanden, men kunne gøre brug af hinandens erfaringer.

 

- Tiden er klart den væsentlige faktor – her har vi fået mulighed for at gå i dybden med en sport. Jeg skal da klart starte til basket, når jeg kommer hjem. Jeg synes, at tiltaget er blevet meget mere professionelt nu – med supergode og udadvendte ressourcepersoner. Jeg synes, at en vigtig ting på årets camp har været, at der har været fokus på det sociale - det har givet mig en positiv udvikling af min personlighed. Det er essentielt for mig at kunne høre andre folks erfaringer og dermed kunne forbedre min egen position og ikke mindst give andre nogle input.

 

- Sportsseminaret som Jesper deltog på i Vejen i 2010 var godt som introduktion, men det kan ikke rykke soldaterne så markant, som en uges Sports Camp kan, vurderer Rune Oland og fortsætter:

 

- Blandt andet havde vi på årets Sports Camp valgt også at fokusere på de pårørende, da de i høj grad er med til at skabe rammen omkring vores sårede soldater. Jeg er sikker på, at dette tiltag er medvirkende til den enormt positive feedback, der er kommet. Nu glæder jeg mig over en formidabel Sports Camp, hvor jeg er sikker på, at alle involverede tog hjem med en masse positive oplevelser og gode redskaber i rygsækken. Endvidere er det glædeligt, at vi på dette års Sports Camp er støttet af flere veteranorganisationer på en gang, fortæller Rune Oland.

 

Pårørendedelen på årets Sports Camp var et nyt tiltag. Denne del var bygget op omkring en workshop om hverdagstrivsel, et personligt indblik i egen sundhed og ikke mindst en god portion fysisk aktivitet.

Fakta
DIF Soldaterprojekt sætter fokus på idræt for soldater med fysiske skader og løber i en knap 3 årig projektperiode fra 1. april 2011 til 31. december 2013.
 

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har bevilget 1,8 millioner kroner til projektet, og påtager sig dermed et ansvar for at hjælpe de soldater, der har betalt en høj pris under udsendelse i internationale militære missioner. Projektet, der skal udvikle idrætstilbud til de sårede soldater, finder sted i et samarbejde mellem Dansk Militært Idrætsforbund (DMI) og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), der deles om resten af udgifterne til det 2,5 millioner kroner dyre projekt.


Seneste Nyheder

De danske pararyttere finpudser formen inden VM
Ambitiøse danske forventninger til EM i para-atletik
Paracykling: Fornem fjerdeplads til Michael Jørgensen ved World Cup
89 danske atleter udtaget til Special Olympics World Summer Games
Danskere markerede sig ved paragolfturnering i Tyskland
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasportens Dag 2018

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster